Війна

У Батурині діти ділилися спогадами про початок широкої війни

Україні треба не лише вистояти, а й думати про розвиток, навчання і виховання підростаючого покоління в патріотичному дусі, адже діти – наше майбутнє.

Яскравим прикладом у цій справі може стати Батурин. Адже тут успішно діє історичний гурток, який дуже популярний серед дітей. Про нього ЧЕЛАЙН уже розповідав раніше.

Керівник гуртка Наталія Пільтяй водночас є науковим співробітником відділу «Палац гетьмана Кирила Розумовського» Національного історико-культурного заповідника «Гетьманська столиця».

«Наш гурток існує з квітня 2015 року на базі заповідника «Гетьманська столиця». «Батуринський курінь» – бо перший навчальний заклад, який існував у Батурині, був саме під час гетьманування Івана Мазепи. Діяв на базі генеральної військової канцелярії. Там навчалися діти переважно представників козацької старшини. Вони здобували знання, щоб надалі працювати в адміністрації гетьмана чи судових установах.

Приходять дуже багато зацікавлених дітей. До речі, всі заняття безкоштовні та відбуваються на різних об’єктах заповідника», – зазначила Наталія Пільтяй.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Американська конгресвумен чернігівського походження не голосуватиме за 60 мільярдів доларів допомоги для України

Дітям у гуртку цікаво, адже вони здобувають нові знання та дізнаються нову інформацію. До того ж, гуртківців прагнуть зацікавити вивчати історію.

У дату другої річниці початку повномасштабної агресії росії проти нашої держави для гуртківців було проведене заняття «Незламні та нескорені». На ньому діти обговорювали події перших днів повномасштабної війни, ділилися особистими історіями, а також хвилиною мовчання вшанували пам’ять Захисників і всіх мирних людей, які безневинно загинули від рук одвічного ворога.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ірина Осташко

Фото – Національний заповідник «Гетьманська столиця»

Ще статті по темі

Back to top button