Війна

У Білорусі поблизу Чернігівщини фіксують пересування військової техніки і людям забороняють ходити до лісу

Опозиційне білоруське видання «Флагшток» повідомляє про заборони та обмеження на відвідування лісів у всіх районах Гомельської області, що межують з Україною. Нещодавно до списку районів, де обмежено в’їзд у ліси, додався Добруський район (прикордонний район поблизу Чернігівської області).

Заборони та обмеження на відвідування лісів у Гомельській області ніяк не пояснюють. Якщо раніше ліси закривали через спекотну і суху погоду, що зберігалася тривалий час, то в жовтні про це говорити не доводиться. Так, останніми днями на півдні Білорусі тепло і без дощів – однакова погода як у Гомельській області, так і в Брестській, але там ліси не закривають.

«Є рішення виконкому згідно з листом Міноборони. Ми ходити в ліси не забороняємо, але ближче до кордону – не радимо. Раптом що, штрафувати будемо не ми. Ходіть у ліси ближче до міста», — зазначили в Гомельському лісгоспі.

За інформацією «Флагштока», біля сіл поблизу кордону з Україною місцеві жителі помічали останніми днями пересування військової техніки.

Закривати ліси на півдні Гомельської області почали з квітня 2022 року, і тоді карта заборон і обмежень на відвідування лісів збігалася зі схемою пересування військової техніки РФ. Спочатку закриття лісів у деяких районах пояснювали циклоном, що насувається, потім сухою погодою, а потім і зовсім перестали мотивувати такі рішення. У багатьох районах Гомельської області, що межують з Україною, заборони й обмеження на відвідування лісів із квітня так і не знімали.

Ще статті по темі

Back to top button