Війна

У Білорусі запровадили режим «контртерористичної операції» і готуються до прихованої мобілізації

Режим «контртерористичної операції» запроваджено у Білорусі через нібито загрозу з боку сусідніх країн. Про це заявив міністр закордонних справ Білорусі Володимир Макей в інтерв’ю російській газеті «Известия», інформує Цензор.НЕТ.

За його словами, рішення нібито було ухвалено через дані про плани деяких держав, що надійшли.

«Голова нашої країни (Олександр Лукашенко, який захопив владу у Білорусі. — Ред.) провів низку нарад із силовими структурами, запроваджено режим контртерористичної операції», — сказав Макей.

«Справді, була інформація про те, що з боку окремих суміжних держав плануються провокації, пов’язані майже з захопленням окремих ділянок території Білорусі», — заявив він.

«І збройні сили Республіки Білорусь, і правоохоронні структури, і спецслужби готові дати відсіч будь-яким провокаціям, які можуть виникнути з боку суміжних держав», — додає білоруський чиновник.

Білоруське видання «Наша Ніва» повідомляє, що Лукашенко ухвалив принципове рішення щодо проведення прихованої мобілізації в Білорусі для доукомплектації бойових частин.

Вона йтиме під виглядом перевірки боєздатності. На першому етапі вона не торкатиметься великих міст, мобілізуватимуть насамперед сільське населення.

Доукомплектація бойових частин робить сценарій ескалації на кордоні Білорусі з Україною можливим.

Ще статті по темі

Back to top button