ВійнаКримінал

У Чернігові чоловік ухилився від мобілізації і отримав вирок суду

Мешканець Чернігова, який ухилився від мобілізації, рішенням районного суду отримав випробувальний термін. Проте прокурор оскаржив вирок, після чого Чернігівський апеляційний суд обрав порушнику суворіше покарання – три роки позбавлення волі.

Сторона звинувачення наполягала на тому, що ухилянт не виправився і, отримавши замість в’язниці випробувальний термін, добровільно не прийшов до ТЦК та СП. Фігурант зі свого боку просив залишити в силі більш м’яке покарання. Апеляційний суд став на бік прокурора, скасував вирок Чернігівського районного суду від 7 лютого 2024 року й посадив чоловіка на три роки.

На думку прокурора, ухилянт «свідомо продовжував ігнорувати виконання ним, як громадянином України, конституційного обов’язку щодо захисту держави».

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На фасаді ніжинської гімназії відкрили меморіальні дошки п’ятьом випускникам (Фото)

«Вказане свідчить про відсутність у підсудного щирого каяття, яке судом необґрунтовано визнано обставиною, що пом`якшує покарання обвинуваченого. Призначення іспитового строку особі, що намагається уникнути мобілізації, буде несправедливим та певною мірою зневажливим відносно захисників України та призведе до свідомого ігнорування отримання повісток іншими особами, які підлягають мобілізації», – йдеться в заяві.

Також чоловіка звинувачували в сімейному насильстві щодо своєї співмешканки.

Суд проаналізував матеріали справи та скасував випробувальний термін. Житель Чернігова проведе три роки за ґратами.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Джерело: Обозреватель

Ще статті по темі

Добавить комментарий

Back to top button