Війна

У Чернігові відбувся пам‘ятний захід до річниці звільнення лижної бази (Фото)

Сьогодні в Чернігові відбувся пам‘ятний захід до річниці звільнення лижної бази на околиці міста. На мітинг, організований заступницею голови Чернігівської обласної ради Ніною Лемеш, були запрошені воїни, які тримали оборону бази, представники оперативного командування «Північ», громадськості та духовенства.

Начальник управління морально-психологічного забезпечення ОК «Північ» полковник Олег Гуменний відзначив героїзм захисників лижної бази, які не пустили окупантів в Чернігів, хоча спроби ці були агресивними і підкріпленими всіма видами зброї та авіацією.

«Цей рубіж в лютому минулого року став форпостом, який не дав ворогам зайти в місто. Люди, які обороняли цей рубіж — вони, як граніт, вони як сталь. Дякуємо всім, хто відбудовуватиме лижну базу та виховуватиме тут молоде покоління. Вірю в нашу чернігівську громаду, вірю в ЗСУ і разом до перемоги», — звернувся до зібрання полковник Гуменний.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Окупанти вдарили по прикордонню Чернігівщини

Один із захисників лижної бази, офіцер 21 окремого стрілецького батальйону капітан Дмитро Мамчур, у своєму виступі наголосив, що у невеликої групи військових, які тримали такий великий рубіж і протистояли російським спецпризначенцям була надміцна мотивація.

«Було нелегко. Ми боронили таку велику територію. Але нам на підмогу прийшла 1-ша танкова бригада та 134-й батальйон. Ми встояли. Бо ми — звідси, це наша земля і ми мусимо її захищати», — підкреслив Дмитро Мамчур.

Після заупокійної літії, яку справили капелан 119-ї бригади ТрО та головний капелан ОК «Північ», протоієрей Антоній поділився своїми спогадами річної давності.

«Нажаль мої спогади річної давнини про це місце не такі сонячні, як цей день.

Сьогодні ми зібралися на цьому місці, на цьому рубежі, щоб згадати всіх наших хлопців і дівчат, які загинули не тільки тут, а й по всій лінії оборони. Аби згадати про те горе, яке принесли нам ці нелюди. Ми вистояли тоді, вистоїмо й зараз із Божою поміччу та ЗСУ», — завершив виступ отець Антоній.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Джерело: ОК «Північ»

Ще статті по темі

Back to top button