ВійнаКультура

У Чернігові відкрилася виставка, присвячена обороні Сіверського краю (Фото)

Нещодавно у чернігівському музеї «Пласт-Арт» відкрилася виставка, присвячена обороні Чернігівщини від широкомасштабного вторгнення окупантів. Експонати для неї збирали місцеві художники, документалісти, журналісти. Тут представлені різноманітні речі — від світлин та відеоматеріалів до російських боєприпасів, якими ворог знищував місцевих мешканців. 

— Це переважно речі з перших днів широкомасштабного вторгнення на нашу землю, — каже автор виставки, голова правління громадської організації «Пласт-Арт» Борис Дєдов. — У результаті обстрілів залишалися уламки від ракет та снарядів, які представлені на виставці. Також тут є близько 500 світлин різних авторів. Досить незвично на виставці оформлені й стелі — паперовими журавликами, що символізують душі загиблих у цій війні дітей. 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: «Янголи спорту»: в Чернігові відкрилася фотовиставка в пам’ять про спортсменів, які загинули за Україну

З-поміж іншого є в музеї ікона відомої київської художниці Наталії Папірної, присвячена Чернігову. Вона розміщена на фоні рушників, які виніс український військовий з хати, що палала, своєї матері.

Представлена на виставці й банер-сітка, де зображена карта ведення бойових дій в області. Також є дуже багато дитячих малюнків, які потрапили на виставку з бомбосховищ Чернігова. Адже, попри постійні обстріли та бомбардування, діти малювали сонце та природу, сподіваючись на мир та спокій.

Варто додати, що автори виставки видали також книжку зі світлинами, експозиціями та спогадами місцевих мешканців, зокрема й відомого у всьому світі Ягідного Чернігівської області. 

— Виставка і книга – є певними історичними  документами. Там все докладно описано. Вона представлена 2 мовами — українською та англійською, — підкреслив Борис Дєдов.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Джерело: АрміяInform

Ще статті по темі

Back to top button