Війна

У громаді на Чернігівщині відкрили меморіальні дошки Героям

Наш обов’язок – пам’ятати!.
На жаль, нинішня повномасштабна кривава війна по всій лінії фронту забирає життя наших захисників. Кожна втрата – болюча, відгукується гіркотою і довічною скорботою не лише в серцях рідних, а й усіх земляків. Не може бути інакше, не можна змиритися з тим, що проводжаємо в останню дорогу 20-30-річних юнаків і трохи старших, які стали Героями, які не побоялися взяти до рук зброю, дивитися в очі ворогу та смерті.

Героями не народжуються, ними стають, гартуючись у бою, прикриваючи собою побратимів, рятуючи мирне населення, демонструючи найвищу межу жертовності – віддаючи власне молоде життя.

На жаль, немає таких слів утіхи чи розради, аби стишити біль чи повернути радість і спокій у серця матерів і батьків, дружин, дітей, рідних, які в цій проклятій війні втратили найдорожчих. Бо їх більше не повернути.

Із цим горем усі вчаться жити далі… і берегти світлу пам’ять про наших Героїв. Їхні фото – на Стелі пам’яті в Носівському міському парку, на їхню честь називаємо вулиці, встановлюємо на фасадах навчальних закладів меморіальні дошки.

Так, цього тижня урочисто і скорботно відкрили меморіальні дошки трьом Захисникам: носівчанину Назару Утві – на фасаді міського ліцею №1, Юрію Приходьку – на фасаді Володьководівицького ліцею та Дмитру Трухану – на фасаді адмінбудівлі Держанівського старостинського округу. Про це повідомляють у пресслужбі Носівської міськради.

Заходи зі сльозами на очах, бо плаче й душа і в рідних, і в представників місцевої влади, але ми всі повинні бути вдячними та пам’ятати, якою ціною маємо можливість жити, працювати, зустрічати кожен новий день.

Вічна і світла пам’ять полеглим Героям!
Сили, мужності та витримки рідним долати свій біль і вірити, що наші Герої стали доблесними воїнами війська Небесного.
Герої не вмирають, допоки ми їх пам’ятаємо…

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Back to top button