Війна

У Ізраїлі розпочалася війна: сотні вбитих і поранених

Премʼєр-міністр Ізраїлю Беньямін Нетаньягу зробив першу публічну заяву з початку великої операції бойовиків ХАМАС. Про це повідомляє The Times of Israel.

У звернені до громадян Нетаньягу заявив, що країна перебуває у стані війни, ворог заплатить високу ціну за свої дії.

«Громадяни Ізраїлю, ми в стані війни. Ми переможемо. Ворог заплатить ціну, якої він ніколи раніше не знав», — заявив Нетаньягу.

Відомо, що станом на зараз кількість загиблих та поранених складає майже 300 людей. Бойовики ХАМАС проникають в Ізраїль з південної частини країни. Нетаньягу додав, що те що відбувається, це не операція та не ескалація — це війна. Він закликав мешканців країни слухатись наказів армії та командування тилу.

Також речник Армії оборони Ізраїлю контрадмірал Даніель Хагарі каже, що ЦАХАЛ оголосив воєнний стан в країні.

«ЦАХАЛ оголосив стан війни. Ми перебуваємо в стані війни. Було випущено понад 2000 ракет. Терористи проникли в країну, деякі з них все ще перебувають в Ізраїлі», — повідомив Хагарі.

Військові повідомили, що вони розпочали широкомасштабний призов у всіх частинах ЦАХАЛ. Повітряні сили завдають удари по Сектору Гази. В найближчі часи вони обрушать всю міць ізраїльської армії на бойовиків. Тим часом ХАМАС наповнюють південь Ізраїлю своїми силами.

Ще статті по темі

Back to top button