Війна

У лісі на Чернігівщині знайшли снаряд від «Урагану»

Свіжим фото боєприпасу з реактивної системи залпового вогню «Ураган», знайденого в лісах Чернігівщини, поділилися лісівники з філії «Новгород-Сіверське лісове господарство» ДП «Ліси України».

Від початку повномасштабної війни в Сумській і Чернігівській областях була введена сувора заборона на відвідування лісів. Попри те, що по телебаченню, на офіційних сторінках державних організацій і силових структур, у стрічках соціальних мереж лунають попередження та з’являються новини про трагічні випадки, деякі жителі прикордоння не полишають звички відвідувати лісові масиви.

Тож у зв’язку з початком осіннього періоду та розпалу сезону грибів лісівники нагадують, що візит до лісу може вартувати вашого життя.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Резонанс у Чернігові: як бухгалтерка ОСББ мільйонеркою стала (Відео)

Поціновувачі «тихого полювання» мають розуміти, що розмінування в лісових масивах прикордонних областей зараз не проводиться і не буде проводитися ще тривалий час. Деякі місця заміновані спеціально, і на те, щоб обстежити всі ділянки, необхідно витратити велику кількість часу та ресурсів. Як розповідав в інтерв’ю «Суспільне Чернігів» речник ГУ ДСНС у Чернігівській області Олександр Івченко, першочергове завдання – це розмінування населених пунктів, доріг державного значення, доріг між населеним пунктами та узбіч.

У лісах Сумщини та Чернігівщини на вас чекають не тільки гриби чи ягоди, але й міни, розтяжки, залишки після збиття дронів і ракет. Не ризикуйте своїм здоров’ям і життям заради кошика з грибами.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Джерело: Північний лісовий офіс

Ще статті по темі

Back to top button