ВійнаСуспільство

У Ніжині перейменували вулицю на честь загиблого Героя України Олександра Мацієвського

Сьогодні під час сесії Ніжинської міської ради депутати ухвалили рішення про перейменування вулиці 3-й Мікрорайон на вулицю імені Олександра Мацієвського – новітнього Героя України, останніми словами якого були «Слава Україні!».

Про це повідомляє міський голова Олександр Кодола.

Мацієвський став уособленням мужності та хоробрості всіх захисників України.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Рівному створили мурал на пам’ять про розстріляного окупантами військового з Ніжина (Фото)

«Цьому рішенню передувало наше тривале спілкування з мамою загиблого Героя. Обговорювали різні варіанти увічнення його пам’яті на рівні міста. Одним із варіантів стало перейменування однієї з центральних вулиць міста на честь загиблого.

Протягом минулого року в Ніжині було перейменовано п’ять вулиць на честь загиблих захисників. З огляду на те, що війна триває, і, на жаль, наша громада продовжує втрачати своїх захисників, робоча група ухвалила рішення призупинити процес перейменування вулиць до закінчення війни», – пише Кодола.

Проте Олександр Мацієвський є винятком, оскільки Президент України Володимир Зеленський присвоїв йому звання Герой України (посмертно).

Крім того, на розгляді є ще низка пропозицій щодо увічнення та вшанування пам’яті Героя. Однією із таких пропозицій є встановлення пам’ятника Мацієвському. Також найближчим часом фахівці розпочнуть роботу над створенням меморіального комплексу на Алеї Героїв на місцевому кладовищі.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Back to top button