Війна

У Ніжині відкрили меморіальну дошку на честь загиблого Героя

24 березня на будівлі Гімназії №6 відкрито меморіальну дошку на честь загиблого штаб-сержанта Фесюна Олександра Олександрович (03.11.1964 – 10.03.2022).

Пам’ятну дошку встановили в освітньому закладі, де навчався Олександр.

Народився Олександр 3 листопада 1964 року в сім’ї робітників. До школи пішов у 1971 році, був старанним учнем, брав участь у шкільних змаганнях по математиці.

У 1981 році закінчивши середню школу №6 м. Ніжин, вступив до технічного училища №18, отримав професію оптик 3 розряду. Після навчання почав свій трудовий шлях на заводі «Прогрес», пропрацювавши рік, Олександра призвали до лав Збройних Сил. По закінченню проходження строкової служби пішов працювати на завод «Ніжинсільмаш», але вже в 1986 році пішов навчатися в школу прапорщиків. Після закінчення школи прапорщиків був направлений на службу в Латвію. Після розпаду Радянського Союзу повернувся на Батьківщину та продовжив свій військовий шлях у військовій частині А2574, де неодноразово був нагороджений за сумлінну службу грамотами, медалями та іншими видами заохочень.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Рівному створили мурал на пам’ять про розстріляного окупантами військового з Ніжина (Фото)

Більшу частину свого життя присвятив Збройним Силам України. Після звільнення в запас працював на ТОВ «ФОЗЗІ-ФУД», але після вторгнення на Схід України армії рф у 2014 році прийняв рішення повернутись у свою рідну військову частину А3160.

Рідні та близькі згадують Олександра як хорошого батька, турботливого чоловіка та дідуся, а побратими – як справедливого та мудрого наставника. Він був прикладом для своїх синів, які наразі також службу в Збройних Силах України.

Фесюн Олександр Олександрович загинув 10 березня 2022 року внаслідок ворожого обстрілу, виводячи техніку з-під вогню.

Нагороджений орденом «За мужність» ІІІ ступеня (посмертно).  

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Джерело: Ніжинська міська рада

Ще статті по темі

Back to top button