Війна

У Ніжині відкрили меморіальну дошку загиблому Герою

Сьогодні на будівлі гімназії №10 у Ніжині урочисто відкрито пам’ятну меморіальну дошку на честь загиблого випускника цієї школи В’ялого Анатолія Анатолійовича, інструктора-рятувальника пошуково-рятувальної групи і парашутно-десантної служби Спеціального авіаційного загону Оперативно-рятувальної служби цивільного захисту ДСНС України.

Про це повідомляє міська рада.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На кордоні біля Чернігівщини: аналітика про білоруське військове питання

На подвір’ї школи зібралися рідні, вчителі, учні, керівництво міста, колеги загиблого рятувальника, а також небайдужі ніжинці, які прийшли вшанувати пам’ять загиблого Героя. Він загинув 24 лютого вранці, коли з боку російської федерації розпочався масовий ракетний обстріл об’єктів інфраструктури міста Ніжин. Ворог вдарив по командно-диспетчерському пункту, щоб унеможливити або ж ускладнити зліт і посадку українських літаків. Не залишаючи свій пост, Анатолій В’ялий гідно та сміливо продовжував виконувати свої посадові обов’язки. Проте пряме влучання крилатої ракети обірвало молоде життя, від отриманих травм Анатолій загинув на місці події. В’ялий Анатолій нагороджений орденом «За мужність» ІІІ ступеня (посмертно).

Після виступів присутні поклали квіти до меморіальної дошки на знак шани та поваги до загиблого Анатолія Анатолійовича В’ялого.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Back to top button