Війна

У ЗСУ розповіли, скільки військ РФ на північних кордонах України

За словами генерал-лейтенанта Сергія Наєва, наявність російських угруповань на цьому напрямі створює потенційну загрозу для наших захисників, у зв’язку з чим командування змушене готувати резерви та зміцнювати позиції.

Російська Федерація тримає у прикордонні та Білорусі не менше 17 тисяч військових. Це несе ймовірну загрозу наступу супротивника з північного напрямку, проте вона досить на низькому рівні. Про це повідомив командувач Об’єднаних Сил ЗСУ генерал-лейтенант Сергій Наєв 25 квітня.

За його словами, поблизу кордону України на півночі перебуває не менше 17 тисяч російських окупантів. Йдеться як про російську територію, так і про Білорусь. Це дозволяє супротивникові регулярно вести повітряну розвідку для майбутніх ударів.

«Водночас супротивник продовжує систематичні обстріли з артилерії прикордоння Сумської та Чернігівської областей, веде повітряну розвідку з метою завдати вогняної поразки щодо об’єктів критичної цивільної інфраструктури та розкриття нашої системи ППО», — говорить Сергій Наєв.

За його словами, росіяни завдають авіаударів найчастіше по військових об’єктах та інфраструктурі. Але, при цьому, безліч випадків, коли снаряди летять у житлові будинки, що призводить до жертв серед мирного населення.

«До дій на північному напрямку противник залучає два угруповання прикриття державного кордону, розгорнуті у південній частині Білорусі та на територіях Брянської та Курської областей Росії, загальною чисельністю близько 17 тисяч осіб», — йдеться у повідомленні.

Чисельність військ РФ у Білорусі близько 2800 осіб, які перебувають на місцевих полігонах. А ось на аеродромах знаходиться російська авіація. Все це змушує українське командування посилювати Північне угруповання та готувати резерви.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Back to top button