Війна

Уже не піхотинець, та ще не снайпер: на базі ОК «Північ» завершився курс підготовки марксменів (Фото)

На базі навчального центру оперативного командування «Північ» завершився курс підготовки марксменів.

Марксмен – піхотинець-стрілок, який краще за інших справляється у стрільбі, бачить далі, стріляє більш влучно, його робота ефективніша та результативніша. «Марсіка», так лагідно називають марксмена, від інших побратимів у підрозділі відрізняє оптика і більш ширші знання про постріл.

Навчання марксменів відбувається протягом місяця за умови вдалого проходження ними курсу базової загальновійськової підготовки. У курс входить стрільба по відомим і невідомим відстаням, зі стабільних і нестабільних положень. Акцент робився на більш незручні позиції, що відповідає реальним умовам бою. Також проводиться заняття на спеціальних стендах, які імітують рух на бронетехніці чи колісному транспорті. На курсі знайомлять з усім переліком боєприпасів та калібрів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На Чернігівщині провели в останню путь полеглого Героя

«Марксмен – це найкращий боєць. Це майстер. Це відмінник. Це як перша парта у школі», — порівнює інструктор молодший сержант Іван. – «Кожен снайпер – марксмен, та не кожен марксмен – снайпер. Тому без підготовки на марксмена ти не станеш снайпером. Далі ріст відбувається тільки в посаді та калібрах».

За результатами навчання військові отримали сертифікати, що дають змогу займати відповідні посади у підрозділах. Далі – бойова робота на фронті, де кожен і продемонструє свої професійні навички та фахові вміння.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Джерело: Служба зв’язків з громадськістю ОК «Північ»

Фото — 242 Центр підготовки підрозділів

Ще статті по темі

Добавить комментарий

Back to top button