Війна

В останню путь провели захисника із Чернігівщини

Сьогодні в останню путь провели земляка, який загинув у бою за Незалежність Батьківщини!

Солдат Фонтаненко Ярослав Олегович народився у селі Кинашівка. Навчався спочатку у Борзнянській спеціалізованій школі-інтернат, пізніше — у Кинашівській ЗОШ І-ІІІ ступенів. Вихованням хлопчика займалася бабуся, а коли Ярослав виріс, то одружився та став батьком 4-х дітей. Про це повідомляють у Чернігівському обласному ТЦК та СП.

Після початку повномасштабної війни чоловік без вагань долучився до Захисників Батьківщини. Службу ніс у 1-й окремій танковій бригаді та разом з побратимами віддано захищав Батьківщину від ворожих окупаційних військ.

На жаль, 11 грудня під час виконання чергового бойового завдання поблизу села Нескучне на Донеччині 33-річний Фонтаненко Ярослав загинув…

Сьогодні рідні та близькі провели його в останню путь, вшанувавши світлу пам‘ять воїна та поховавши його на кладовищі рідного села.

Крім того, сьогодні у Чернігові на кладовищі Яцево відбулося відкриття пам‘ятника старшому лейтенанту Шпаку Володимиру Віталійовичу.

Шпак Володимир Віталійович народився 13 березня 1984 року у місті Чернігові.

У 2001 році закінчив місцеву ЗОШ № 11, а у 2006-му — Чернігівський державний інститут економіки за спеціальністю «Економічна кібернетика».

Займався підприємницькою діяльністю, з 2014 року був інструктором Центру тактичної підготовки СОТа. Займався домобілізаційною підготовкою військовослужбовців та цивільного населення. Здійснював підготовку резервістів 21-го батальйону територіальної оборони.

У 2018 році підписав контракт зі Збройними Силами України.

Старший лейтенант, командир протитанкового взводу роти вогневої підтримки 13-го окремого мотопіхотного батальйону 58-ї окремої мотопіхотної бригади імені гетьмана Івана Виговського.

Загинув 06 квітня 2021 року внаслідок мінометного обстрілу українських позицій в районі селища Невельське Ясинуватського району Донецької області.

Керівництво та особовий склад Чернігівського обласного ТЦК та СП висловлює щирі співчуття рідним та близьким загиблих Героїв, їх світла пам’ять назавжди залишиться у наших серцях…

Слава загиблим Героям!
Спочивайте з миром…

Ще статті по темі

Back to top button