Війна

В сусідній із Чернігівщиною Гомельській області, ймовірно, проводиться прихована мобілізація

У Гомельському районі в період із 17 жовтня до 4 листопада проходитиме «перевірка стану військового обліку в місцевих виконавчих і розпорядчих органах, в організаціях». Про це з посиланням на газету «Гомельського райвиконкому» повідомляє опозиційне білоруське видання «Флагшток».

Як повідомив військовий комісар Гомельського району Дмитро Колесников, наразі військкомат Гомельського району виконує заходи з актуалізації системи обліку та аналізу призовних і військовозобов’язаних громадян.

За словами комісара, захід складається з двох етапів.

Перший полягає в систематизації стану військового обліку. Її організовують сільські виконавчі комітети на своїх адміністративних територіях та організації. Вони проводять виклик військовозобов’язаних для звірки облікових даних. Опісля відомості передаються до військового комісаріату, де відбувається звірка карток первинного обліку військовозобов’язаних з обліковими даними комісаріату.

Про другий етап комісар нічого не сказав, проте акцентував увагу на тому, що ці дії є плановими.

Уточнення списку призовників наразі відбувається і в Калинковицькому районі: до редакції «Флагштока» потрапив лист Калинковицького військового комісаріату від 14 жовтня 2022 року з вимогою надати списки військовозобов’язаних працівників у термін до 28 жовтня.

Такий лист було надіслано факсом організаціям і підприємствам Калинковицького району

«Флагшток» на умовах анонімності уточнив у керівника однієї з великих організацій міста Калинковичі, чи є розсилка таких листів військкоматом звичайною практикою. Той повідомив, що підприємство раніше листи з подібним змістом не отримувало.

Ймовірно, уточнення списків військовозобов’язаних громадян торкнеться всіх районів Гомельської області.

Ще статті по темі

Back to top button