Війна

Вбиті росією: 28-річного чоловіка з Нової Басані розстріляв російський військовий

Олександра Бреуса російські військові вбили 28 лютого 2022 року в селі Нова Басань Чернігівської області. Йому назавжди 28.

Олександр народився в місті Бобровиця на Чернігівщині. Після 9 класу вступив у коледж. Далі закінчив магістратуру Національного університету біоресурсів і природокористування України за спеціальністю «менеджмент». Цікавився історією України, українською мовою, правописом. Читав Грушевського в оригіналі. Любив ігри на приставці, а жоден його прийом їжі не минав без відео на Ютубі.

Пʼять років Олександр мешкав за кордоном. Служив у Французькому іноземному легіоні, мав звання капрала. За словами його сестри Анни, дуже хотів додому. Врешті, придбавши власне авто, у лютому 2022 року назавжди повернувся до України. Шукав роботу, планував купити будинок під Києвом та освідчитися коханій.

Повномасштабна війна, яка почалася 24 лютого, застала Олександра в рідній Бобровиці. Його дівчина Юлія була у своїх батьків під Києвом. Аби триматися разом, Олександр із мамою спершу поїхали до них, та невдовзі, зрозумівши, що війна надовго, вирішили повертатися. 28 лютого Сашко знову поїхав на Київщину – хотів навідати кохану, за яку дуже хвилювався. Дорогою в селі Нова Басань він натрапив на ворожу колону.

«За словами очевидців, Сашко вийшов із машини. Відбувся діалог на підвищених тонах між ним та російським солдатом. Брат питав, чому вони сюди приїхали. Потім один із солдатів став позаду Сашка і вистрілив у йому потилицю. В його машину поцілили з бронетранспортера», – сказала Анна.
Забрати тіло загиблого змогли на 33-й день після розстрілу, коли ЗСУ звільнили Нову Басань від російських окупантів.

Поховали Олександра Бреуса в рідній Бобровиці.
У нього залишилися батьки, сестра та кохана.

Джерело: Меморіал: вбиті росією

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Back to top button