Війна

Вбиті росією: чоловіка забрали військові із будинку та вбили

38-річного Олександра Могирчука російські окупанти вбили в селі Старий Биків на Чернігівщині. Туди він із цивільною дружиною Олесею та її донькою приїхали до родичів у перший день повномасштабної війни.

27 лютого 2022 року Олександр із племінником дружини Богданом вийшли у двір покурити. Їх побачили російські військові й забрали з собою. Окупанти схопили також інших цивільних чоловіків, яких зустріли на вулиці. Катували їх. Шістьох, серед яких був Сашко і Богдан, убили.

Рідні знайшли тіла загиблих наступного дня на лузі. Через 9 днів чоловіків поховали біля кладовища. На початку квітня 2022 року була ексгумація та перепоховання.

Олександр Могирчук народився в місті Бровари на Київщині. Після школи вступив на фінансовий факультет вишу, але навчання не закінчив, почав працювати. Понад 10 років був кравцем на взуттєвій фабриці. Останній період життя працював у компанії, яка виготовляє ролети.

З першою дружиною розлучився, у тому шлюбі в нього народився син. У 2014-му Олександр зустрів нове кохання – Олесю. Пара прожила разом 8 років. У 2021-му взяли кредит на квартиру в Броварах. Придбали обручки і планували весілля 9 червня 2022 року. Хотіли мати спільну дитину. Однак їхні мрії не здійснилися.

«У нас було багато планів на життя. Хотіли поставити дітей на ноги, виплатити кредити, купити авто. Для цього багато працювали, присвячували цьому фактично весь час. Саша – як не на роботі був, то вдома ремонт робив. Часу на втіхи та хобі не залишалося… Він був чудовим чоловіком для мене. За 8 років ми жодного разу не посварилися. І батько він був прекрасний, мою дочку виховував із шестирічного віку. Тепер ми самі. Я не знаю, де брати сили, щоби жити далі», – сказала Олеся.

В Олександра Могирчука залишилися цивільна дружина з донькою, син, батьки та інші родичі.

Джерело: Меморіал: вбиті росією

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Back to top button