Війна

Вбиті росією: не встигла сховатися від обстрілу

31-річна Ольга Плотнікова загинула 7 березня 2022 року в селі Буди Чернігівської області. Коли почався обстріл, вона не встигла сховатися. Уламок влучив жінці в голову.

Ольга народилася в селі Слобода. Після школи навчалася в Новгород-Сіверському фаховому медичному коледжі. Працювала фельдшеркою у селі Буди. Там вийшла заміж і народила сина. Перед широкомасштабною війною була медсестрою в Чернігівській обласній психоневрологічній лікарні. Пацієнти обожнювали її. Після 24 лютого 2022 разом Ольга разом з іншими селянами допомагала українським військовим, які стояли в Будах.

7 березня під час обстрілу снаряд розірвався просто біля будинку жінки. Чоловік і син встигли сховатися, а вона – ні. Після трагедії рідні Ольги евакуювалися. Тіло загиблої лежало на веранді.
Дізнавшись про втрату, мама Ніна та брат Дмитро вирушили замінованою дорогою зі Слободи до Будів, щоби поховати Ольгу. Батька російські військові з на той час окупованого села не випустили. Однак 7 березня поховати загиблу не вдалося. Усіх, хто був у Будах, негайно евакуювали до Куликівки. Туди ж перевезли тіло вбитої.

Ольгу спершу поховали в селі поблизу містечка Носівка, де тоді перебували її чоловік і син. Після того, як у перші дні квітня ЗСУ звільнили область, перепоховали в рідній Слободі.

«Оля була дуже активною, сміливою. Я брав її з сином на природу: ми полювали, ловили рибу. Вони не могли дочекатися мене з роботи в п’ятницю, щоби вирушити в подорож. Донька водила авто, ганяла селом на мотоциклі…», – розповів батько загиблої Михайло Петровський.

«У неї стільки планів було! Мріяла поїхати на море, перебратися до Чернігова, щоб ближче було їздити на роботу і сину – на навчання. Але не судилося…», – сказала мама Ольги Ніна Петровська.
У Ольги Плотнікової залишилися син, чоловік, батьки та два брати.

Джерело:Меморіал: вбиті росією

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Back to top button