Війна

Вбиті росією: після деокупації села знайшли мертвою

84-річна Олександра Карпенко зникла безвісти 30 березня 2022 року у селі Слобода на Чернігівщині.

У той день російські війська відійшли з села, а українські почали робити зачистку. Чому жінка пішла з дому, ніхто не знає. Рідні вважають, що вона чогось злякалася, адже вибігла без палиць та верхнього одягу.

Кілька днів рідні намагалися відшукати Олександру, однак живою її так і не знайшли. 5 квітня тіло бідолашної жінки на території свого господарства знайшов сусід, коли повернувся до дому. Жінка лежала обличчям донизу.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На Чернігівщині попрощалися із захисником, що раптово помер під час відпустки

Олександра Карпенко народилася в Слободі. Після школи працювала в колгоспі дояркою, одружилася. Чоловік помер рано, вона сама виховувала п’ятьох дітей.

Жила сама. У мирний час її щодня відвідували рідні, а під час окупації приходили, коли була можливість. Олександра Карпенко хворіла на Паркінсона та різні ментальні розлади, щодня потребувала ліків. З початком повномасштабної війни придбати таблетки не було де. Майже на три тижні вона залишилася без лікування.

До війни за жінкою доглядав зять. Він щодня її відвідував, годував, контролював прийом ліків. А з початком війни чоловік пішов служити. Дочка до мами часто ходити не могла: була окупація, вдома доглядала лежачого родича. Востаннє вони бачилися 30 березня зранку, а потім доньку сповістили, що її мати зникла.

В Олександри Карпенко залишилися 5 дітей, 10 онуків та 6 правнуків.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Добавить комментарий

Back to top button