Війна

Вбиті росією: подружжя загинуло від снаряду, який розірвався біля їхнього будинку

Анатолій Печерний та його дружина Ніна загинули у Чернігові 15 березня 2022 року. Того дня місто сильно обстрілювали. Чоловік виходив на двір, а дружина, імовірно, бігла за ним, коли поряд із їхнім домом розірвався снаряд.

Тіла загиблих лежали на подвір’ї до 1 квітня 2022 року. Опісля подружжя поховали на старому Петропавлівському кладовищі у Чернігові.

«Тоді в кімнаті будинку були ще сусіди, вони вижили, вибралися з напівзруйнованого дому, покликали батьків, але ніхто не озвався. Сусіди нікого й не побачили та евакуювалися, бо тоді ж були постійні обстріли. Відтак до самого квітня у мене жевріла надія, що мама з татом живі. Та коли я з товаришем приїхала до двору 1 квітня, то знайшла тіло батька. Маму рятувальники відшукали під завалами на кухні. На подвір’ї була вирва завглибшки 2 метри. Від того обстрілу загинули також наш кіт і собака», – розповіла донька Тетяна.

Анатолієві Печерному було 67 років. Народився у Чернігові. Вищу освіту здобув у Києві в автомобілебудівному інституті. Став інженером. Одружився. Народилися дві доньки. Анатолій багато років працював керівником автоколони на Чернігівському заводі радіоприладів. Останні 10 років був водієм маршрутки у місті.

«Тато все робив для дітей, онуків. Він мав золоті руки, приводив до ладу дім, плитку клав, збудував літню кухню, гараж… На нього завжди можна було покластися. Для нас із сестрою вони з мамою були найближчими людьми. Не існувало тем, на які з ними не можна було говорити… Я тільки зараз розумію, як нам пощастило – зростати в атмосфері любові, бачити такий приклад справжньої родини», – сказала Тетяна.

В Анатолія Печерного залишилися дві доньки та онуки.

Джерело: Меморіал: вбиті росією

Ще статті по темі

Back to top button