Війна

Вбиті росією: помер за невідомих обставин під час окупації села

28 лютого 2022 року в селі Ольшана, під час російської окупації, 39-річний В’ячеслав Вакуленко був знайдений мертвим у себе в будинку. Точні обставини смерті досі невідомі.

В’ячеслав був родом із Прилук. За рік до повномасштабної війни переїхав в Ольшану Ічнянської громади. За 15 кілометрів від будинку бабусі і дідуся. Жив сам. Сім’ю не створив. Там чоловік і зустрів війну.

В’ячеслав Вакуленко був ветераном АТО, отримав дві контузії. Його мобілізували ще у 2014-му. Служив на Луганщині: місто Щастя, село Дмитрівка.

Повернувшись з АТО, В’ячеслав працював у Прилуках водієм автобуса. А потім влаштувався водієм на місцеве сільгосппідприємство. У вільний час полюбляв ходити на риболовлю.

28 лютого, до села заїхала ворожа техніка. Вони розстріляли дві цивільні автівки – загинуло четверо людей. Обстрілювали будинки.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Сім годин з обмеженнями: сьогодні на Чернігівщині застосують лише одну чергу відключень

Що сталося в той трагічний день з В’ячеславом Вакуленком ніхто достеменно не знає. Зі слів батька, про смерть сина він дізнався вже на наступний день. Йому зателефонували товариші сина. Вони звернули увагу, що в його будинку світиться світло. А коли зайшли, знайшли чоловіка мертвим.

За версією знайомих загиблого, його могли підстрелити на вулиці, потім він ще 200 метрів пройшов, стукав до людей, просив допомоги, але ніхто не відчинив. Побоялися. Вдома він намагався сам себе перев’язати, але не вийшло.

В’ячеслава Вакуленка поховали на цвинтарі в селі Ольшана 4 березня. Через постійний транзит ворожих колон зробити це раніше не вдавалося. Власної родини створити не встиг. У нього залишилися батьки та брат.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Добавить комментарий

Back to top button