Війна

Вбиті росією: психологиня попала під обстріл у селі Новий Биків

46-річна Алла Дукій загинула 12 березня 2022 року в селі Новий Биків на Чернігівщині. Разом із донькою, рідною сестрою і племінниками вона приїхала туди з Києва ввечері 24 лютого 2022, коли почалася повномасштабна війна. Однак через чотири дні російські війська окупували Новий Биків.

12 березня, коли обстрілів не було чутно, Алла зі сестрою Оксаною пішли в іншу частину села, щоби відвідати вітчима, купити продуктів і взяти дітям речей. Уже повертаючись, вони потрапили під обстріл. Уламок влучив Аллі в голову та вбив її. Сестра Оксана отримала поранення й вижила.

Тіло Алли Дукій через три дні прикопали на подвір’ї, а після звільнення Збройними силами України села – поховали на кладовищі.

Алла народилася і мешкала в Києві. Після школи із сестрою одразу пішли працювати. Згодом Алла одружилася, народила доньку. Вона багато з нею займалася, вигадувала різні ігри й так зрозуміла своє покликання. Жінка вступила до Національного педагогічного університету імені Михайла Драгоманова та здобула освіту вчительки початкової школи і психологині. А у 2005 році разом із подругою відкрила дитячу підготовчу школу «Знаєчка», де навчали дітей від 2 до 6 років.

«Вона буквально жила дітьми і весь вільний час присвячувала навчанню, розвитку школи. Таких людей на світі мало. Алла була дуже щирою, відкритою, завжди приходила на допомогу і мала беззаперечний авторитет серед рідних, друзів і знайомих. Пам’ятаю, якось я давала ліки своїй доньці, а вона каже:

«Алла дозволила?». Навіть дитина знала, що я радилася з нею з усіх питань, такою мудрою була моя сестра. Коли діти були менші, ми сідали в її авто і подорожували. Це були прекрасні часи. Нам усім її дуже не вистачає», – сказала сестра загиблої Оксана.

В Алли Дукій залишився чоловік, дві доньки, мама та сестри.

Джерело: Меморіал: вбиті росією

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Back to top button