Війна

Вибухотехніки поліції Чернігівської області виявляють та знешкоджують російські боєприпаси на Херсонщині

Офіцери відділу вибухотехнічної служби Головного управління Нацполіції в Чернігівській області у складі зведеного загону колег-вибухотехніків з усієї України працюють над очищенням від вибухових предметів території Херсонської області, звільненої від російської окупації.

Після вигнання рашистів з частини Херсонщини, на колишніх окупованих територіях залишилось багато нерозірваних боєприпасів, касетних зарядів, спеціально встановлених ворожими військами мін та вибухових пасток («розтяжок»).

Поліцейські вибухотехнічної служби у складі зведеного загону долучилися до очищення території. Вибухонебезпечні предмети виявляють поруч із житловими будинками, у промисловій зоні та на території сільгосппідприємств, у полях, лісосмугах, уздовж доріг.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Ніжинський воїн-лісівник Володимир Яковенко повернувся до роботи після двох поранень

Невикористане вибухове «залізо», покинуте рашистами на імпровізованих складах під час своєї панічної втечі, поліцейські передають військовим ЗСУ. А виявлені нерозірвані та інші небезпечні боєприпаси, які становлять загрозу життю і здоров’ю людей, вибухотехніки знешкоджують на місці.

Відтак, чернігівські поліцейські вже знищили бойову частину від авіабомби ФАБ-500Т, понад 80 артилерійських снарядів, некеровані авіаційні ракети тощо.

Розмінування територій триває.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Джерело: Поліція Чернігівщини

Ще статті по темі

Back to top button