ВійнаСуспільство

Відбудова Ягідного: невдовзі відновлять ще 12 будинків

Агентство відновлення відбудовуватиме житлові будинки по вулицях Дружби та Лісовій – ці вулиці найбільше постраждали, коли село було в окупації. Оголошено ще три тендери по чотири будинки в кожному. У Ягідному Агентство відновлення проводить комплексну відбудову. Житло – першочергова потреба, адже багато мешканців сюди повернулися.

Нещодавно був оголошений тендер на відбудову перших чотирьох житлових будинків по вул. Дружби. Це житло для 187 людей, практично половини населення Ягідного. Загальна чисельність жителів Ягідного – приблизно 350 осіб.

Мета проєкту з комплексної відбудови – не лише відновити все, що знищили окупанти, але й створити новий архітектурний простір. Частину будинків буде модернізовано, там, де необхідно, – будівлі утеплять, замінять покрівлі, вікна, вхідні двері.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Школа в Ягідному стане Меморіалом: розпочався конкурс на кращий архітектурний проєкт

Нагадаємо, що Ягідне, розташоване за 15 км від Чернігова, впродовж березня минулого року було повністю окуповане російськими військами. У місцевій школі окупанти облаштували штаб, а у підвалі навчального закладу примусово утримували майже 370 мешканців, серед яких налічувалося 70 дітей. 10 людей померли в цих нелюдських умовах. «Підвали смерті» села Ягідне на Чернігівщині потрапили на обкладинку журналу TIME.

Усього в селі було пошкоджено або зруйновано 101 житловий і 17 багатоквартирних будинків на 74 квартири.

Одразу після деокупації силами волонтерів тут проводили деякі ремонтні роботи. Зараз же розпочинається відновлення коштом держбюджету: с. Ягідне внесене до переліку постраждалих населених пунктів, які будуть відновлені в межах експериментального проєкту.

Також зараз працюють над розробленням проєктної документації на капітальний ремонт індивідуальних житлових будинків по вул. Космонавтів, Яблунева та капітальний ремонт вулично-дорожньої мережі села Ягідне. На ці об’єкти оголошуватимуть наступні тендери.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Джерело: Державне агентство відновлення та розвитку інфраструктури України

Ще статті по темі

Back to top button