Війна

Волонтер зі Сновська збирає мільйон гривень на БПЛА для військових

Нині багато людей прагнуть допомагати нашим військовим – готують для них смаколики, оголошують збори коштів, возять і купують потрібні речі.

У кожному населеному пункті є свої волонтери, зокрема у Сновську вирізняється Денис Данилов. Про себе він каже, що бажання допомагати нашим з’явилося у нього, як, напевне, в усіх людей, після 24 лютого.

«Спочатку вивіз у безпечне місце свою родину та повернувся до Чернігова, звідки потім вивозив людей. А на окуповану ворогами територію вдавалося перекидати продукти харчування для дітей і ліки.

І так тривало, допоки ворог був на чернігівській землі. Їздили двічі на тиждень у поїздки протяжністю по дві тисячі кілометрів. Після того, як Чернігівщина була звільнена, почав займатися допомогою ЗСУ. Спочатку тактичними аптечками, турнікетами, потім біноклі, рації, автомобілі – один, другий, а потім третій. А потім я якось прокидаюся зранку і думаю, що це все добре, що ми робимо, але треба купувати те, що може захищати наших хлопців. І ось я придумав розпочати збір на БПЛА для бійців із Чернігівщини, які нині перебувають у зоні активних бойових дій», – у коментарі для ЧЕline зазначив Денис Данилов.

Тож чоловік оголосив про великий збір коштів – аж мільйон гривень. Якщо суму вдасться, як планує, назбирати за місяць, то її спрямують на придбання чотирьох «пташок», тобто безпілотних літальних апаратів. Їх бійці з Чернігівщини використовуватимуть для розвідки і для відправки «пакунків» на позиції противника.

«Сьогодні шостий день, як триває цей збір, вдалося назбирати вже сто тисяч гривень. Навіть діти допомагають, які стоять на своїх «блокпостах». Від їхніх дзвінків «під’їдьте і заберіть кошти» аж сльози на очі навертаються. За день вони майже тисячу гривень збирають», – розповів Денис Данилов.

До мільйона залишилася ще дуже велика сума. Але Денис Данилов не втрачає оптимізму. Каже, що вже зібрана сума – це майже половина вартості «пташки», яка коштує 250 тисяч гривень.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Продав гриби – гроші на ЗСУ: хлопчик з Чернігівщини підтримує захисників

Після того, як вдасться зібрати мільйон, Денис має подальші плани допомагати нашим Збройним Силам наближати спільну Перемогу. Зокрема вже почали проєкт із виготовлення окопних свічок.

«Це дуже потрібні в зимовий час речі. Якщо немає можливості запалити в бліндажі «буржуйку», то ці свічки дуже виручають. Першу партію, 120 штук, сьогодні відправляємо на фронт», – розповів Денис.

До речі, підтримати ініціативу Дениса Данилова зі збору коштів на БПЛА для військових можуть усі охочі.

Гроші треба перераховувати на картку Дениса Данилова 4149499152905111

Телефон Дениса 063 174 2656

Разом ми – сила! І велику Перемогу наближає кожен із нас!

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Back to top button