Війна

Ворог продовжує обстрілювати прикордоння Чернігівської області

Учора, 10 серпня, російські окупаційні війська продовжили обстрілювати українське прикордоння. Ворог завдав вогневого ураження із застосуванням мінометів, ствольної та реактивної артилерії. Під ворожим вогнем опинилися Краснопільська, Сумська, Білопільська, Новослобідська, Середино-Будська і Шалигінська громади Сумщини та Новгород-Сіверська і Городнянська громади на Чернігівщині.

Протягом дня противник у семи випадках накривав територію Білопільської громади вогнем з мінометів та ствольної артилерії, загалом пролунали 75 вибухів. Вогонь вівся з російських населених пунктів попово-лежачі, тьоткіно, ободи та заря.

Тричі за добу була обстріляна територія Краснопільської громади. Окупанти застосували 120-мм міномети та РСЗВ «Град», усього нараховано майже 40 вибухів. Вогонь вівся з російських населених пунктів старосілля та пороз.

У другій половині дня ворог із застосуванням 152-мм САУ накрив територію Сумської громади, нараховано 20 прильотів. Вогонь вівся з російського населеного пункту єлізаветовка. За результатами обстрілів пошкоджені приватні помешкання та цивільна інфраструктура.
По території Шалигінської громади ворог цілив із самохідної артилерійської установки – 30 вибухів.

По Середино-Будській громаді росіяни відкривали вогонь із самохідної артилерійської установки, зафіксовано близько 10 вибухів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На білоруському аеродромі неподалік кордону з Чернігівщиною сталися вибухи

Новгород-Сіверську громаду з боку російського села Случевськ окупанти обстріляли із САУ, 7 вибухів.

Городнянську громаду з боку російського села чорноземний городок ворог надвечір обстрілював мінометами, зафіксовано 10 вибухів

Уже сьогодні зранку росіяни випустили з «Градів» сім десятків боєприпасів з боку російського села неонілівка, що розірвалися на території Новослобідської громади. Ще 15 снарядів «Граду» окупанти випустили з боку російського населеного пункту тьоткіно по Новослобідській громаді. А у сусідній Білопільській громаді пролунало 13 вибухів снарядів ствольної артилерії ворога. Вогонь вівся з російського населеного пункту обод. Інформація щодо наслідків вранішніх обстрілів перевіряється.

варво

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Back to top button