Війна

Воїна з Чернігівщини відзначили «Хрестом доблесті»

«Хто ще боронитиме країну, якщо не ми?!» – питає «Професор» із Чернігівщини. Нині він – воїн одного з механізованих батальйонів 44-ї окремої механізованої бригади.

Із нагоди відзначення Дня Незалежності України цьогоріч «Професору» вручили відзнаку Міністерства оборони України – медаль «Хрест доблесті».

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Двоє поранених: окупанти вдарили по прикордонному селу на Чернігівщині

До лав ЗСУ чоловік долучився в грудні 2022 року. До широкомасштабного вторгнення працював електромонтером на Чернігівщині. Вже понад рік він разом із побратимами боронить Харківщину від російських загарбників, тож має чималий бойовий досвід.

«Зараз основне завдання на позиціях – не потрапити під дрони. Вони стежать мало не за кожним кроком. Кількість FPV-противника значно збільшилася. Також при заході на позиції та виході з них важливо не натрапити на протипіхотні міни та «пелюстки», – розповідає військовослужбовець.

Попри ризики, «Професор» продовжує виходити на позиції: під роєм FPV-дронів противника, під інтенсивними обстрілами. Прикриття позицій, розвідка, евакуація поранених – піхотинець виконує різноманітні завдання.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Джерело: Чернігівський обласний ТЦК та СП

Ще статті по темі

Добавить комментарий

Back to top button