Війна

Воїну з Чернігівщини присвоїли звання Героя України посмертно

Указом Президента України Сергію Божку присвоєно звання Герой України з удостоєнням ордена «Золота Зірка».

Про це повідомляє Прилуцька РВА.

Мужній захисник Божко Сергій Віталійович народився 16 серпня 1997 року в Гнідинцях. У липні 2018 році вирішив вступити на військову службу за контрактом. З січня 2020 року перевівся до військової частини, де проходив службу за посадою розвідник сапер. З 01.06.2019 року по 26.11.2019 рік брав участь у здійсненні заходів із забезпечення національної безпеки і оборони м. Маріуполь, Донецької області.

У серпні 2021 року вирішив продовжити кар’єру військового, підписавши контракт – був оператором протитанкового відділення.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У поліції показали наслідки ворожої атаки на прикордоння Чернігівщини

22 травня 2022 під час ворожої атаки в населеному пункті Луганське, Бахмутського району, Донецької області вибіг з окопу із двома РПГ (ручними протитанковими гранатометами) на зручнішу позицію, влучними пострілами підбив ворожий багатоцільовий бронетранспортер МТ-ЛБ та поцілив у скупчення ворога (ліквідував близько 15 російських військовиків). Отримав смертельне поранення. Ціною власного життя зупинив ворожий прорив, захистив позиції, зберіг життя побратимів.

За особисту мужність і героїзм, виявлені у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України, самовіддане служіння українському народові присвоєно звання Героя України з удостоєнням ордена «Золота Зірка» (посмертно).

Похований 25 травня 2022 року в селі Журавка, Прилуцького району, Чернігівської області. Вулицю на якій проживав воїн в селі Журавка перейменовано на його честь.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Добавить комментарий

Back to top button