Війна

Врятував двох поранених побратимів, загинув рятуючи третього: захисника з Чернігова посмертно нагороджено орденом «За мужність» (Фото)

37-річний Станіслав Рай, захисник з Чернігова, за особисті мужність і героїзм, виявлені при рятуванні людей, посмертно нагороджений орденом «За мужність» ІІІ ступеня, а також йому присвоєне почесне військове звання «Штаб-сержант».

Про це повідомляє Держприкордонслужба.

8 вересня 2023 року Станіслав виконував бойове завдання на Бахмутському напрямку, поблизу населеного пункту Кліщіївка в Донецькій області, як частина групи евакуації. Під час бойових дій він врятував та виніс із поля бою двох поранених побратимів, але сам загинув, намагаючись допомогти третьому пораненому при ворожому мінометному обстрілі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Збив жінку з дитиною: подробиці ДТП у Чернігові у якому травмувалася жінка

За свою відвагу Указом Президента України від 30 грудня 2023 року захиснику посмертно присвоєно військове звання «Штаб-сержант» та нагороджено орденом «За мужність» III ступеня.

Заслужену бойову державну нагороду вручили батькам Станіслава.

Свій військовий шлях Станіслав Рай розпочав у 18 років, коли пішов служити за контрактом у прикордонному відомстві.  

Батьки Станіслава згадують, що їхній син завжди мріяв стати кухарем або військовим, і обидві його мрії здійснилися. Протягом певного періоду він був військовим кухарем у прикордонному підрозділі, де демонстрував свій кулінарний талант.

У 2015-2016 роках Станіслав брав участь у антитерористичній операції на сході країни, а потім служив у Сумському прикордонному загоні.

Після звільнення у 2021 році у запас Збройних Сил України Станіслав за три тижні до великої війни виїхав до країн Євросоюзу з метою працевлаштування, проте вже в травні повернувся, щоб приєднатися до прикордонників. У 2023 році його життя трагічно обірвалося.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Добавить комментарий

Back to top button