Війна

Врятував життя побратимів ціною власного: на Чернігівщині попрощалися із старшим сержантом, що поліг на фронті

У Бобровицькій громаді вчора провели в останню путь воїна, старшого сержанта, що трагічного загинув на фронті, Костянтина Прокопчука.

Про це повідомляє Бобровицька міська рада.

Справі захисту Батьківщини військовий присвятив 10 років свого життя, розпочавши шлях воїна ще в 2014 році.

Старший сержант Костянтин Прокопчук народився в селі Нестерівка Погранічного району Приморського краю російської федерації.  Останні роки фактично проживав у Києві.

В 2014 році був призначений на посаду головного сержанта взводу, безпосередньо брав учать у бойових діях по захисту Батьківщини в районах населених пунктів Дебальцеве, Часів Яр, Артемівськ, Логвінове.

Отримав статус учасника бойових дій – ветерана АТО.

Під час проходження служби був відзначений грамотою за старанність, професіоналізм, сумлінне виконання бойових завдань від першого заступника керівника АТО при Службі Безпеки України у складі сил Антитерористичної операції на сході України генерал-лейтенанта Колесніка І.І., від командувача об’єднаних сил генерал-лейтенанта В. Кравченко (двічі).

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У громаді на Чернігівщині масово розрісся небезпечний для алергіків бур’ян

За участь в бойових діях, виконання завдань, пов’язаних із захистом України, отримав відзнаки «Дебальцево 2015», «Учасник АТО», «Ветеран війни», «101 ОБРО», «За оборону України».

Звільнився з військової служби за контрактом по закінченню дії контракту в 2020 році.

Після звільнення з служби військової служби за контрактом працював на різних посадах на підприємствах логістики Київської області, оператором на ТОВ «Нова Пошта», мав намір укласти контракт із ЗСУ після недовгого відпочинку в цивільному житті, але розпочалося повномасштабне вторгнення.

У лютому 2022 року військовий добровільно прийшов до Солом’янського РТЦК в м. Києві та був призваний по мобілізації на військову службу в Збройні Сили України.

Захищав Батьківщину в лавах військової частини А2167 — 72-гої окремої механізованої бригади імені Чорних Запорожців на посаді стрільця-снайпера, головного сержанта взводу.

У складі бригади Костянтин Іванович брав участь у боях за Київ, Павлівку, Вугледар.

Був нагороджений орденом «ЗА МУЖНІСТЬ».

03 серпня Костянтин Прокопчук загинув під час виконання бойового завдання в районі населеного пункту Водяне Волноваського району Донецької області.

Він прикривав своїх побратимів під час перегрупування, зберіг їм життя, але сам загинув.

Вчора, 10 серпня, воїна провели в останню путь громада попрощалася з Героєм.

Поховали воїна на міському кладовищі у Бобровиці.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Добавить комментарий

Back to top button