Війна

Як прикордонні села Чернігівщини жили під окупацією (Відео)

З початком широкомасштабного вторгнення в Україну у лютому 2022 року російські окупанти швидко підійшли майже впритул до Чернігова та намагалися взяти його в «кільце». З цією метою навкруги зібрали величезну купу військ. В одному з селищ, поблизу кордону, навіть розпочали обладнувати командний пункт однієї зі своїх армій.

Командування ворожого об’єднання планувало розташуватись тут надовго. Проте, завдяки керівництву оперативного командування «Північ» та мужності наших воїнів, и задум «орків» був зірваний. Українські війська пішли в контрнаступ і вже 7 квітня відновили державний кордон. Журналістам Інформагентства АрміяInform вдалося попрацювати на колишніх позиціях росіян.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Деокупація: як Чернігів чинив опір окупації (Відео)

Як розповів мешканець села Анатолій, окупанти просто заполонили селище різноманітною технікою, озброєнням та влаштували пропускний режим. Розміщувалися у дворах, на городах та місцевому яблуневому саду.

З тих днів минуло вже понад два місяці, але про грандіозні плани російських солдат сьогодні все ще свідчать численні «рани» української землі. У садку − груди сміття, коробки від російських «пайків» та відірвані «голови» знищених воєнних автомобілів. Тут росіяни нарили не один десяток кілометрів окопів, але обладнати їх до кінця не встигли.

Вірогідніше за все плани противника зірвала артилерія Збройних Сил України, яка нанесла по командному пункту нищівних ударів.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Back to top button