Війна

«Якби наш будинок у Чернігові захопили, я б його підпалила»,- Onuka

Фронтвумен гурту Onuka Наталія Жижченко розповіла, що готова була спалити свій будинок у Чернігові, якби там оселилися російські окупанти.

Жижченко родом із Чернігова. Вона розповіла, що живе там і зараз у будинку свого дідуся. За словами жінки, вона дуже хвилювалася за цей будинок, коли на підступах до міста на початку повномасштабної війни стояли росіяни.

«Звісно, переживали. Але я більше переживала за те, що… За друзів і за родичів, звичайно. Тому що в якийсь момент ні зв’язку, ні світла, ні газу, ні електроенергії. У сусідів просто помирають люди, а їх мають ховати у дворі», – каже вона.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Куликівці прощалися із загиблим воїном

Співачка поділилася, що готова була знищити будинок, якби його зайняли окупанти.

«Я б його підпалила. Не знаю: я б найняла людей, якихось диверсантів… Там просто дуже старовинний красивий різний будинок із чернігівським мереживом. Це те, що прямо суперлакомий шматок для усієї цієї «русской мєчти» і так далі. Ну, «русской» – псевдоруської. Тому що він реально дерев’яний, древній. Такий, виглядає, як у казці. І там могли б вони якийсь музей зробити нової історії Русі, скажімо так, на свій лад. Оце я б не здивувалась, якщо чесно. Я б зробила все, щоб там просто оцього духу не було», – запевнила Жижченко.

Onuka розповіла, що в цьому будинку десятиліттями створювали етнічну українську атмосферу.

«Дідусь відновлював старовинні інструменти за кресленнями. Тобто багато що було знищено під час більшовицької епохи. І він їздив навіть у Софійський собор, фотографував на плівку фрески, на яких були намальовані якісь інструменти, яких уже вживу не було, і відновлював по цих фотографіях, по розповідях з архівних енциклопедій, як має звучати той чи інший інструмент», – каже вона.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Джерело: Гордон

Ще статті по темі

Back to top button