Війна

З прикордоння Чернігівщини поліцейські евакуювали подружжя пенсіонерів, чий будинок зруйнував російський обстріл (Фото)

«Спочатку почув сильний вибух десь поруч. А тоді росіяни вдарили просто по нашій хаті. Знесло дах, посікло стіни. Я дивом вижив!» — розповідає Володимир з Леонівки Новгород-Сіверського району. Село розташоване буквально за кілометр від російського кордону і постійно потерпає від ворожих обстрілів. Напередодні Нового року росіяни цинічно обстріляли Леонівку і залишили літніх людей без даху над головою.

Першими на допомогу мирним людям прибули семенівські поліцейські.

«Надійшла інформація, що внаслідок обстрілу руйнувань зазнав будинок місцевих мешканців. Одразу виїхали на місце, аби допомогти людям, — розповідає начальник сектору поліцейської діяльності Володимир Єрмоленко. — Під час атаки вдома був господар будинку, а його дружина Людмила якраз поїхала у справах у Семенівку. Фактично, повертатися жінці вже було нікуди — внаслідок обстрілу будинок став непридатним для життя. Та й залишатися там було небезпечно. Тож ми запропонували подружжю евакуюватися. Спільно з місцевою владою узгодили евакуацію, залучили комунальний вантажний транспорт, знайшли літній парі житло в безпечнішому місці».

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Прокуратура розпочала кримінальне провадження через загибель чоловіка у результаті масованого ворожого обстрілу Семенівки

Леонівка зустріла поліцейських гучними вибухами — обстріли там не вщухають. Попри ризик для життя, поліція діяла швидко і злагоджено: евакуювали пенсіонерів та допомогли завантажити і перевезти їхнє майно на нове місце.

«За що нас росіяни вбивають? Чим ми провинилися? — плаче Людмила. — Я приїхала з Семенівки в село, а назустріч сусідка: «Людмило, тільки не падай духом! Вашу хату знесло». Коли я це побачила… Не передати словами той відчай. На щастя, ми з чоловіком живі. Дякуємо всім, хто допомагає нам облаштуватися на новому місці».

Поліція Чернігівщини закликає мешканців прикордонних сіл евакуюватися в безпечніші громади. Поліцейські цілодобово на зв’язку і готові допомогти вам з евакуацією.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Джерело: Поліція Чернігівщини

Ще статті по темі

Back to top button