Війна

Загиблому на Куп’янському напрямку воїну з Чернігівщини просять присвоїти звання Героя України

Син загиблого солдата Костянтина Ярових звернувся до Президента України з петицією про присвоєння батькові почесного звання Героя України посмертно. 

Воїн Костянтин Ярових загинув у червні цього року під час виконання бойового завдання біля села Берестове Куп’янського району Харківської області, захищаючи цілісність і суверенітет України.

Службу ніс у в/ч А 4355, 77-ї окремої аеромобільної бригади ДШВ Збройних сил України – був кулеметником.

Народився військовий 11 лютого 1975 року в Києві, але все своє життя прожив у Чернігові, який любив усім серцем. Тут закінчив першу школу, потім опанував спеціальність «менеджер виробничої сфери» у Чернігівському інституті економіки та управління.

Ще хлопцем у 14 років Костянтин Ярових почав працювати на міському підприємстві «Чексіл», де вже у 25 років став начальником цеху. Після цього продовжив трудову діяльність на інших підприємствах рідного міста: «Хімтекстильмаш», «Вена», «Євробудпостач».

Із 2011 року розпочав підприємницьку діяльність, очолював фірму «Будівель». Займався утепленням та декоруванням фасадів, розробленням та облаштуванням ландшафту.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Лімітовану серію марок, присвячену Чернігову,  презентували у Спасо-Преображенському соборі (Відео)

У чоловіка була велика сім’я, разом із дружиною вони прожили 21 рік і виховали трьох синів.

У лютому 2022 року Костянтин як волонтер допомагав людям старшого віку. Через місяць після початку повномасштабної війни він із допомогою волонтерів вивіз своїх дітей і дружину з блокадного Чернігова до безпечного місця.

Костянтин мав законне право виїхати за кордон, бо син – людина з інвалідністю, і він міг як супроводжуючий поїхати разом із сім’єю. Але залишився, щоб захищати рідний Чернігів і допомагати нужденним.

Восени 2022 року Ярових Костянтин, маючи медичні протипоказання, добровільно пішов до військкомату та долучився до лав Збройних сил України.

Майже два роки він захищав рідну Батьківщину. Отримав поранення під Бахмутом, потім виконував свій обов’язок із захисту країни на Харківщині.

11 червня поблизу села Берестове Куп’янського району Харківської області кулеметник Костянтин Ярових загинув під час виконання бойового завдання, за безпосередньої участі в бойових діях. Воїн загинув від вибухової хвилі під час артилерійського обстрілу. 

Петиція про присвоєння почесного звання воїну була оприлюднена 20 серпня. Щоб прохання потрапило на розгляд Президента, петиція має зібрати 25 000 підписів. На сьогодні зібрано вже 17 390. Однак залишилось усього 43 дні, щоб набрати 7 610 підписів. 

Тому всі, кого зворушила ця історія, можуть залишити свій, такий важливий для родини загиблого, голос за цим посиланням: https://petition.president.gov.ua/petition/232538?fbclid=IwY2xjawFzJmVleHRuA2FlbQIxMAABHY_HT1sDEBu2yeF6Y9b_xMt6a0SdqLSyV_m7P4EUeJqE5kz0SYIzw6IF6A_aem_cyguULkYQLzvnuJcV323cQ.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Добавить комментарий

Back to top button