Війна

Загинув воїн із Чернігівщини

Бобровицька громада втратила ще одного Захисника-Героя. Повертається додому на щиті солдат Білорус Євгеній Іванович. Про це повідомляють у Бобровицькій територіальній громаді.

Євгеній Іванович Білорус народився 09.10.1979 року в селі Новомиколаївка Приазовського району Запорізької області. Освіту здобував у середній загальноосвітній школі села Воскресенка Приазовського району Запорізької області.

Закінчив ДНЗ «Мелітопольське професійне училище залізничного транспорту», здобув кваліфікацію машиніста електровозів і тепловозів. Вступив на навчання до Дніпровського національного університету залізничного транспорту, але після першого курсу вирішив пройти строкову службу.
Від травня 1999 по 2000-ні проходив строкову службу в складі Прикордонних військ України (ПВУ).

На різних посадах служив в аеропортах України в м. Бориспіль і м. Донецьк.
Після повернення зі строкової служби займався сільським господарством у рідному краї, розвивав тваринницьке виробництво (молочний напрям).

Із початком вторгнення військ російської федерації на територію України навесні, в далекому 2014 році, в перших рядах добровольців першої хвилі мобілізації став на захист Батьківщини. Захищав Україну в рядах 23-го батальйону територіальної оборони «Хортиця», який діяв у секторі «М» – на території Маріупольського району Донецької області.

Після демобілізації в травні 2015 року відпочивав недовго, вже в 2016 році вступив на військову службу за контрактом у Збройні Сили України.

Після закінчення контракту деякий час працював на різних посадах на Броварському алюмінієвому заводі, проживав у селі Рудьківка Бобровицького району Чернігівської області.

Із лютого 2021 року повернувся до військової кар’єри, підписав контракт на військову службу в ЗСУ. Проходив службу в окремій механізованій бригаді імені гетьмана Івана Мазепи. Остання посада – механік-водій розрахунку протитанкового артилерійського взводу протитанкової артилерійської батареї протитанкового артилерійського дивізіону.

Євгеній Іванович Білорус загинув 26 травня 2022 року в районі населеного пункту Новомихайлівка Донецької області, вірний військовій присязі, виявивши стійкість і мужність у бою за свободу та незалежність нашої Батьківщини.

«У скорботі та молитві низько схиляємо голови, вшановуючи пам’ять українського воїна.
Висловлюємо щирі співчуття рідним та близьким Захисника.

Герої не вмирають, вони назавжди залишаються в наших серцях і продовжують захищати нас із небес.
Про дату зустрічі та поховання Героя ми повідомимо додатково», — йдеться у повідомленні.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Back to top button