Війна

Захиснику «Азовсталі» з Чернігова просять присвоїти звання Героя України (посмертно)

На сайті електронних петицій Президента України з’явилося звернення про присвоєння звання Героя України (посмертно) захиснику «Азовсталі» з Чернігова Миколі Барановському.

«Просимо розглянути петицію про присвоєння почесного звання Герой України (посмертно) військовослужбовцю Національної Гвардії України Барановському Миколі Володимировичу 27.03.1995 р. н., уродженцю міста-героя Чернігів, а також про створення меморіальної дошки пам’яті в школі № 35 у місті Чернігові», – йдеться в петиції.

Як зазначається в тексті петиції, на момент початку повномасштабного вторгнення російської федерації на територію України Микола проходив службу за контрактом у м. Маріуполі в складі полку «Азов», героїчно захищав місто, тримав оборону та стримував ворога, з мужністю відбивав атаки ворога на «Азовсталі». Микола був командиром відділення і, за словами його побратимів, виконував неймовірно важкі завдання й здобував перемоги в боях, у яких ворог мав переваги в десятки разів.

Під час одного з завдань отримав поранення, але не повідомив нікому і мужньо продовжив виконувати бойові завдання.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Прикордоння Чернігівщини – під обстрілами окупантів

«У свої 27 років був справжнім воїном, зразком незламності і позитиву (навіть в нелюдських умовах він завжди посміхався і підбадьорював побратимів), мав величезну силу волі, надлюдську стійкість, неймовірно любив свою країну і віддав за неї спочатку свою свободу, потрапивши полон, а згодом і життя, під час жахливого теракту в Оленівці.

До останнього подиху Микола залишився вірним своїй державі та присязі. Віддав життя за свободу України та волю всього українського народу. Вся родина і його друзі пишаються його патріотизмом, мужністю, вірністю, героїзмом, ми вважаємо, що він заслуговує на присвоєння найвищого ордена Герой України та на дошку пошани в рідній школі. Вічна пам’ять Герою! Вічна пам’ять усім, чиє життя забрала країна-терорист росія! Слава Україні!» – йдеться в петиції.

На сьогодні петицію підписали 3684 людини з 25000 необхідних. Петицію можна підтримати за посиланням.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Back to top button