Війна

Зеленський передав орден «Золота Зірка» дружині загиблого Героя з Чернігівщини

У День Конституції України Володимир Зеленський передав дружині Героя України Олексія Сенюка орден «Золота Зірка», яким того нагороджено посмертно за особисту мужність і героїзм, виявлені під час оборони Чернігівщини. Про це повідомляють у Чернігівському обласному ТЦК та СП.

Майже півтора року тому Чернігівщина разом з іншими областями України зазнала повномасштабного ворожого вторгнення з боку російської федерації. Ворог очікував «за три дні» захопити нашу державу, але отримав потужну відсіч від тих, хто добровільно стали на захист Батьківщини. Одним із них був і головний сержант Олексій Сенюк — уродженець села Теліжинці Київської області, який у перший же день повномасштабної війни без роздумів прийшов до місцевого територіального центру комплектування, аби стати на оборону Чернігівщини.

Поки окупанти підло та безжалісно завдавали ударів і намагалися зруйнувати все, що траплялося їм на шляху, Олексій приймав бій за боєм. В одному із зіткнень йому вдалося знищити два ворожі БМП та захопити танк Т-72.

На жаль, 27-го лютого 2022 року, через 3 дні запеклих боїв та відчайдушної боротьби за Незалежність України, головний сержант Сенюк Олексій загинув в результаті ворожого авіаційно-бомбового удару… Свій вічний спочинок воїн знайшов у місті Носівка на Чернігівщині, яку він боронив до останнього подиху.

«За особисту мужність і героїзм, виявлені у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України, вірність військовій присязі» 2 березня 2022 року Указом Президента України № 94/2022 Олексію Сенюку було присвоєно звання «Герой України» з удостоєнням ордена «Золота Зірка» (посмертно). Сьогодні ж Президент України Володимир Зеленський особисто передав нагороду дружині Олексія — Ірині Володимирівні.

Довідково: Головний сержант Сенюк Олексій народився 24 грудня 1974 року в селі Теліжинці на Київщині. Після закінчення місцевої загальноосвітньої школи працював будівельником. На захист України став ще на початку російсько-української війни. Певний час був добровольцем, а згодом — військовослужбовцем-контрактником.

Побратими пригадують, що Олексій завжди був найкращим воїном-танкістом, який пройшов пекло боїв, що точилися спочатку на сході України. Ніколи не боявся приймати рішення і брати за них відповідальність. За стійкість і відвагу у 2016 році був нагороджений орденом «За мужність» ІІІ ступеня.

Знайомі Олексія кажуть, що найбільше у світі чоловік любив своїх донечок Ангеліну та Даніелу, а також Україну. Саме заради того, щоб захистити все, що було дорогим його серцю, він боровся до останнього подиху…

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Back to top button