ВійнаКультура

Житель Сновська продає картини для підтримки ЗСУ

У Сновську Дмитра Шакала багато хто знає як небайдужу людину. А не так давно жителі міста та гості дізналися про його художній талант.

У межах проєкту «Майстри Сновщини» Дмитро Шакал разом із благодійною організацією «Благодійний фонд «Крок Вперед-Україна» організував виставку своїх картин, присвячену збору на підтримку ЗСУ.

«Малювати олівцями почав давно, ще в дитинстві. І коли мені було трішки більше як 10 років, перебуваючи в лікарні, намалював олівцями картину. Мені сказали, що гарно, та попросили розмалювати фарбами. Я так зробив, але мені не сподобалося. Тож і припинив малювати, хоч мені казали, що то вдалося добре.

Переїхавши за кордон, до Варшави, я почав шукати себе – спершу виготовляв мило ручної роботи, але почалася алергія. Тож довго думав, що робити, і знову спробував малювати картини. Перша картина не вдалася, а інші, дякуючи Богу, почали виходити», – у коментарі для ЧЕЛАЙН зазначив Дмитро Шакал.

Дмитру дуже хотілося не лише презентувати свій художній талант, а й назбирати коштів на автівку для військових. Йому вдалося продати дві картини – по 200 гривень кожна. Загалом під час виставки вдалося назбирати майже 4200 грн.

Щоправда, проаналізувавши ситуацію, Дмитро вирішив, що ліпше кошти спрямувати не на автівку, а на дрони для наших військових.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У квітні рецептурні ліки можна буде придбати за е-рецептом: що важливо знати про нововведення жителям Чернігівщини

«Нині я бачу, що військовим більше потрібні дрони. До того ж, прикордонна служба вже зверталася з таким проханням. Я як керівник благодійної організації «Благодійний фонд «Крок Вперед-Україна» збиратиму гроші на цю потребу. А картини, якщо хтось захоче купити, безкоштовно відправлятиму, бо отримав змогу співпрацювати з «Новою поштою», яка зробить доставку безкоштовною», – повідомив Дмитро Шакал. 

Він розповів, що на картинах зображає те, що хотів би бачити у минулому 2022 році замість війни.

«Хотілося б покататися на санках, побувати в селі, помилуватися сільськими квітами. Також зображав свої переживання і те, що хочу побачити цьогоріч, як уже настане Перемога. Я вірю, що вона за нами і скоро буде», – впевнений Дмитро.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Спілкувалася Ірина Осташко

Ще статті по темі

Back to top button