Війна

Жителів Чернігівщини просять повідомляти про невідомі, досі не виявлені й не досліджені місця поховання військових та цивільних

У лютому-березні 2022 року на Чернігівщині тривали запеклі бої проти російських окупантів. Часто жертвами росіян ставали не тільки українські військові, а й цивільні люди.

Тільки за даними управління охорони здоров’я Чернігівської ОДА станом на 15 листопада відомо про 650 загиблих та 1 112 поранених цивільних осіб.

На жаль, список жертв і на сьогодні далеко не повний. Наша область лісиста, є громади із розкиданими далеко один від одного селами та хуторами. Тому є висока ймовірність існування досі невідомих поховань, а також місць, де можуть бути поховані жертви росіян, які вони цілеспрямовано намагались приховати.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На Чернігівщині перепоховають полеглого на війні Героя

Просимо всіх, хто має інформацію про невідомі та досі не виявлені й не досліджені вірогідні місця захоронення українських військових, а також цивільних жертв російської агресії:

  • повідомляти за номером 102 (Нацполіція);
  • інформувати (можна анонімно) у Телеграм за номером +38-063-576-99-91 або ж на адресу електронної пошти [email protected]

Давайте спільно допоможемо розшукати та встановити імена всіх жертв цієї війни. Адже кожен має право на достойне упокоєння та пам’ять. Крім того, такі поховання — це і додаткові докази для міжнародних трибуналів, які неодмінно відбудуться над російськими катами.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій
з громадськістю Чернігівської обласної військової адміністрації

Ще статті по темі

Back to top button