Війна

Журналіст ВВС запитав Лаврова про звірства росіян у Ягідному, що на Чернігівщині

Голова МЗС Росії Сергій Лавров у кулуарах Петербурзького економічного форуму дав інтерв’ю кореспондентові ВВС у Москві Стіву Розенбергу.

Серед іншого він відповів на питання про полонених британців, засуджених на смерть у самопроголошеній «ДНР», і висловив припущення, що ООН, повідомляючи про ймовірні злочини з боку російських військових в Україні, спирається на «фейки».

Кореспондент ВВС процитував слова верховного комісара ООН з прав людини Мішель Бачелет, сказані у травні. Вона заявила, що у селі Ягідне на Чернігівщині російські військові 28 днів утримували 360 осіб, зокрема 74 дитини та п’ять осіб з інвалідністю, у підвалі школи без туалету та майже без води, 10 людей похилого віку померли.

«Це боротьба із нацизмом?» — запитав кореспондент ВВС.

«Ви знаєте, на жаль, і міжнародні чиновники, включно з верховним комісаром з прав людини, включно з, на превеликий мій жаль, генеральним секретарем ООН та багатьма іншими представниками Організації Об’єднаних націй, зазнають тиску Заходу. І дуже часто виступають рупором тих фейкових новин, які поширює Захід», — відповів Лавров.

«Тобто, виходить, Росія знову біла та пухнаста?» — запитав журналіст.

«Ні, Росія не біла і не пухнаста, Росія така, яка вона є, і ми не соромимося показувати себе такими, якими ми є».

Село Ягідне розташоване за 140 км на північ від Києва під Черніговом і неподалік кордону з Білоруссю.

Село було під контролем російської армії майже місяць. Коли військові увійшли до села, вони забрали чоловіків, жінок та дітей із будинків, погрожуючи їм зброєю, та відвели до підвалу місцевої школи, де протримали чотири тижні.

Про звірства росіян у Ягідному — дивіться в сюжеті.

Ще статті по темі

Back to top button