Війна

Звання «Герой України»: рідні загиблого військового з Чернігівщини просять підтримати петицію

На офіційному інтернет-представництві ррезидента України в розділі електронних петицій зареєстрували звернення про надання звання Героя України (посмертно) військовому молодшому сержанту Дорошенку Олександру Миколайовичу з Чернігівщини.

Наразі петиція отримала 1242 голоси з 25 тисяч необхідних для розгляду. Підписати звернення можна тут.

Народився Олександр 30 листопада 1985 року в с. Займище, закінчив 9 класів місцевої школи. Вступив до Щорського ПТУ №7, де в 2003 році здобув професію тракториста. Працював водієм у ТОВ «Астра». Згодом почав займатися підприємницькою діяльністю.

Із 28 квітня 2004 року по 4 жовтня 2005 року проходив строкову військову службу у військовій частині А 2084 на посаді командира відділення.
Після початку повномасштабного вторгнення російської федерації в Україну був призваний 16 квітня 2022 року на військову службу за мобілізацією до роти охорони 2-го відділу Корюківського РТЦК і СП.

Із 18 жовтня 2023 року був відкомандирований до військової частини А 4784, де продовжив службу на посаді головного сержанта 1-го механізованого взводу 5-ї механізованої роти 2-го механізованого батальйону.

9 січня 2024 року в районі села Синьківка Куп’янського району Харківської області відданий військовій присязі на вірність українському народу, мужньо виконавши військовий обов’язок, у бою за Україну, її свободу і незалежність Дорошенко Олександр загинув унаслідок ворожого обстрілу, отримавши поранення, не сумісне з життям.

У захисника залишились удома батьки, дружина та неповнолітні діти.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Back to top button