Краса та здоров'я

У Чернігові вперше вилікували варикозні вени без хірургічного втручання (Фото)

15 жовтня судинні хірурги, флебологи Федір Мальчиков і Роман Бондаренко, провели першу в Чернігові маніпуляцію у сфері лікування варикозного розширення вен – двом пацієнтам флебологи вилікували вени без хірургічного втручання. Цей метод має назву радіочастотна абляція (РЧА) вен нижніх кінцівок.

У Чернігові такий метод застосовує лише медичний центр«Тесла», розташований за адресою вул. Коцюбинського, 61.44788983_375127413239371_9070298070985474048_n

Метод РЧА світова медична спільнота застосовує вже давно і його рекомендують для лікування варикозної хвороби. Переваги радіочастотної абляції очевидні – маніпуляція триває усього близько години і після неї пацієнт одразу стає, так би мовити, до роботи.

  • Під місцевою анестезією робиться маленький прокол на нозі, через якийу велику або малу підшкірну вену вводиться спеціальна тонесенька струна – під ультразвуковим контролем уділянці паху або підколінній ділянці, залежно від ситуації. Після цього вмикається апаратура і ця струна запаює варикозно розширену велику або малу підшкірну вену, тобто ті вени, які в більшості випадків є причиною варикозної хвороби. Після маніпуляції пацієнту одягаєтьсяеластична панчоха та він іде додому. Обов’язкова рекомендація до пацієнта, окрім носіння еластичної панчохи, є годинна прогулянка після маніпуляції,– розповідає судинний хірург, флеболог Роман Бондаренко.

Єдиною клінікою у Чернігові, де застосовується РЧА, на даний час є сімейна клініка «Тесла», яка своєю тривалою та успішною працею підтримує стабільно високий авторитет. З жовтня 2018 року послуга доступна для жителів Чернігова та області. У медичному центрі «Тесла» маніпуляції на варикозно розширених венах проводять судинні хірурги з великим досвідом роботи в лікуванні великого діапазону судинних і венозних патологій – Федір Мальчиков і Роман Бондаренко.

  • Фактично в Чернігові ми – піонери в застосуванні цієї безопераційної методики радіочастотної абляції варикозних вен. Ми пройшли відповідне навчання і практику. Я вважаю, що альтернативи цьому методу немає. У пацієнта з’явилася альтернатива госпіталізаціїдо лікарні, де йому запропонують класичний хірургічний метод видалення вен:операція під загальним знеболенням, певну кількість розрізів на нозі,застосування спинномозкової анестезії або внутрішньовенного наркозу, антибіотики, знеболюючі, щоденні перев’язки і, звісно, перебування в стаціонарі від трьох днів і до двох тижнів, залежно від складності хвороби. Метод РЧА проходить безболісних відчуттів, з мінімальним ризиком будь-яких ускладненьі найголовніше – після маніпуляції ми відпускаємо пацієнта додому, ну, або на роботу,– розповідає судинний хірург, флебологФедір Мальчиков.

За медичною статистикою, нині в Україні до 80% людей можуть мати різні форми хронічних захворюваннь вен. І, що найгірше, в Україні значний відсоток з них це люди працездатного віку.

До речі, в понеділок, 29 жовтня о 18годині на телеканалі «Новий Чернігів» у прямому ефірі програми «Ескулап» судинні хірурги Федір Мальчиков і Роман Бондаренко більш докладно розкажуть про сучасну методику лікування варикозних вен.

Сімейна клініка «ТЕСЛА» — вже давно стала синонімом  якісної, комфортної  і головне – доступної приватної медицини у місті Чернігові.

Це сучасний медичний центр,  який має декілька відділень та працює без вихідних. Тут на рецепції вас зустрінуть привітні адміністратори, які зроблять усе можливе, аби ваше перебування у клініці було максимально комфортним. Кожен лікар центру виконую свою справу професійно та віддано, тим самим допомагаючи дорослим та маленьким пацієнтам берегти найголовніше — здоров’я.

Клініка відома не лише своїми спеціалістами, а й обладнанням – перший високопольний МРТ-апарат у місті та області, найкращі ультразвукові діагностичні системи, сучасні апарати функціональної діагностики та фізіотерапії, перший у місті апарат для проведення процедури радіочастотної абляції.

«ТЕСЛА» — це структура, яка динамічно розвивається і розширює спектр доступних послуг. Це молода та енергійна команда, яка тримає руку на пульсі і живе тим, що робить.

Клініка існує вже більше 11 років, з кожним роком розвиваючись та впроваджуючи у життя найкращі досягнення сучасної медицини, одне з яких – безопераційне лікування варикозної хвороби на будь-якій стадії методом радіочастотної абляції, про що, власне, і будем говорити далі у прямому ефірі програми…

Ще статті по темі

26 коментарів

  1. Молодці,чудова можливість для людей, які панічно бояться оперативного втручання і загального знеболення, а стан вен тільки погіршується.

    1. Радимо звернутися на первинний огляд до лікарів-флебологів, де спеціалісти матимуть змогу оцінити стан Ваших вен та рекомендувати відповідне лікування.

      Для отримання інформації щодо вартості процедури РЧА, зв’яжіться з нами, будь ласка, будь-яким зручним для Вас способом:
      Messenger — m.me/teslacenter
      Електронна пошта — [email protected]
      Телефони — 093 567 68 78 або 0462 93 00 70

  2. как записаться к сосудистому хирургу?

    1. Запис на прийом здійснюється за телефонами контакт-центру нашої клініки:
      0462 93 00 70
      093 567 68 78

      Знаходимося за адресою вул. Коцюбинського, 61 (район Червоної площі)

    1. Радимо звернутися на первинний огляд до лікарів-флебологів, де спеціалісти матимуть змогу оцінити стан Ваших вен та рекомендувати відповідне лікування.

      Для отримання інформації щодо вартості процедури РЧА, зв’яжіться з нами, будь ласка, будь-яким зручним для Вас способом:
      Messenger – m.me/teslacenter
      Електронна пошта – [email protected]
      Телефони – 093 567 68 78 або 0462 93 00 70

  3. Гордість переповнює за односельця,молодець,побільше б таких професіоналів!!!Продовжуй в тому ж дусі ,Федю,хай тобі завжди посміхається Фортуна!!!

    1. Для отримання повної інформації щодо вартості процедури РЧА, зв’яжіться з нами, будь ласка, будь-яким зручним для Вас способом:
      Messenger – m.me/teslacenter
      Електронна пошта – [email protected]
      Телефони – 093 567 68 78 або 0462 93 00 70

  4. Скільки коштує? Скажіть хоч межі?

    1. Для отримання повної інформації щодо вартості процедури РЧА, зв’яжіться з нами, будь ласка, будь-яким зручним для Вас способом:
      Messenger – m.me/teslacenter
      Електронна пошта – [email protected]
      Телефони – 093 567 68 78 або 0462 93 00 70

    1. Для отримання повної інформації щодо вартості процедури РЧА у нашій клініці, зв’яжіться з нами, будь ласка, будь-яким зручним для Вас способом:
      Messenger – m.me/teslacenter
      Електронна пошта – [email protected]
      Телефони – 093 567 68 78 або 0462 93 00 70

    1. Олександре, метод РЧА використовують навіть при трофічних розладах та виразках. У будь-якому випадку, рекомендуємо звертутися на огляд до флебологів, щоб мати можливість оцінити стан вен.

  5. Пожалуйста хотя-бы примерно скажите сколько стоит, пожалуйста

  6. Чудові судинні хірурги, вже рік, як без проблем.

  7. Какие побочные эффекты будут в последствии и даете ли вы какие-то гарантии, ведь ,наверное, придется с вами и договор какой-то подписать, в котором вы захотите, чтобы к вам не было претензий?

  8. Рекомендую такую процедуру!!!!!мужу сделали ещё лет 7 назад склеротерапию!остались довольны результатом!

  9. Какая цена приблизительно на одну ногу?Как долго длится период восстановления ног ?

  10. По поводу цен по телефону сказали — консультация, которая включает УЗИ — 400 грн, операция — одна нога 16500, две ноги 25 000. А вообще указали же контакты, минутное дело позвонить и узнать, ну или написать, цены же не могут быть постоянно одинаковыми — сегодня одно, завтра другое, что Вы все одно и тоже спрашиваете…

  11. Клиника имеет лецензию на проведение операций?

  12. Какая категория специалистов ?
    Имеют ли сертификаты на практику по УЗИ диагностике?

Back to top button