Вибори на Чернігівщині: марафон-2020

На Чернігівщині утилізують більше 3 тон бюлетенів

Майже 7, 5 тон  важили  803 тисячі 226  бюлетенів , які   придбали для проведення місцевих виборів на Чернігівщині. Більша половина з них буде утилізована. Через невисоку явку виборців значна  їх частина була погашена , а чимало визнано недійсними.

«24 070 бюлетенів   не дійсні . У зв`язку з невеликою явкою велика кількість бюлетенів була погашена. Це 473 879. Така кількість паперу витрачена дарма. Треба переглядати систему виборів, щоб не було такого навантаження на бюджет, на людей ,  які не знали в яке віконце ставити галочки, які цифри малювати», – підсумував голова Чернігівської обласної ТВК Роман Дурдиєв.

Кажуть , членам  ТВК на цих виборах  було нелегко, довелося залучати айті фахівців , вивчати ексель та створювати власні програми для того аби не  допустити жодної помилки.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Двом членам виборчої комісії на Чернігівщині, що голосували по кілька разів, оголошено про підозру

Тож філологи , економісти , математики та айтішніки , які потрапили до складу  обласної ТВК  змогли  завершити підрахунок результатів   виборів до Чернігівської обласної ради   та оприлюднити офіційні результати лише близько  21 години 4 листопада .

Згідно з протоколом засідання обласної ТВК  до Чернігівської обласної ради потрапляє 19 депутатів від ПП ” Рідний дім” , яку підтримали  30 ,17% виборців,  9 депутатів  буде в раді від

”Нашого Краю” ,  14, 59 %. На третій сходинці ” Слуга народу” з результатом  12, 52 % , загалом 8 депутатів. Радикальна партія Олега Ляшка  набрала 11, 1 %  і отримала  – 7 депутатських мандатів.

”Опозиційна платформа за життя”, ” За майбутнє” та ” Європейська солідарність” отримали по 5 депутатських мандатів. Офіційні протоколи уже відправлені до ЦВК. У депутатів, які потрапили до обласної ради, є час для того аби визначитися.

Як відомо , окремі кандидати мають мандати народних депутатів, є такі , що пройшли відразу до кількох рад. Тож за 20 днів  вони мають визначитися з тим , в якій з них залишаться працювати. Дату  призначення першої сесії  Чернігівської обласної ради нового скликання  в обласній ТВК поки що не називають. Але впевнені , що проблеми , які створив Конституційний суд України ,не завадять  роботі новообраних рад.

Згідно з попереднім аналізом складу  Чернігівської обласної ради  деякі  регіони не матимуть жодного свого представника у цій  раді.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Джерело: ТРА «Новий Чернігів»

Ще статті по темі

Back to top button