Війна (Відео)

БпЛА на варті: чернігівські прикордонники зміцнюють контроль кордону (Відео)

«Зараз будемо здійснювати моніторинг державного кордону за допомогою БпЛА «Аутель»,- Максим – прикордонник

Знайомтеся, це Максим, який долучився до лав Державної прикордонної служби України у 2009 році. До початку повномасштабного вторгнення він обіймав посаду інспектора. Під час великої війни Максим обороняв Чернігів на передовій, а згодом вирішив змінити свій фах, ставши пілотом БпЛА, щоб продовжувати захищати Україну в новій ролі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Північні рубежі: яка нині ситуація на українсько-білоруському кордоні (Відео)

«Навчання на дроні не таке важке, як може здаватись, але дуже багато нюансів, треба постійно читати, навчатися, вдосконалювати себе, розвиватися. Навчанню немає обмежень, є різні моделі, модифікації, треба постійно бути в тренді, тому що в Україні зараз це дуже розвивається.

Від початку повномасштабного вторгнення дрони відіграли велику роль у цій війні, вони стали актуальними, адже якщо ти щось знаєш, бачиш, що по той бік чи попереду, ти вже підготовлений, можеш передати інформацію відповідним підрозділам і вони будуть готові завдати вогневого ураження або перегрупуватися, можна продумати подальші дії»,- Максим – прикордонник.

Аеророзвідка ДПСУ постійно прагне вдосконалювати свої можливості, відкриваючи нові горизонти для висококваліфікованих операторів. Завдяки впровадженню новітніх технологій і розробленню інноваційних підходів, фахівці мають змогу підвищувати точність і швидкість виконання завдань, що вкрай важливо для забезпечення безпеки державного кордону.

«Під час проведення моніторингу державного кордону військово-злочинних груп та військової техніки не виявлено і збільшення особового складу поблизу кордону також немає. Фіксується повсякденна діяльність державної прикордонної служби республіки білорусь. Ми не провокуємо білорусів, не залітаємо на їхню територію. Проводимо моніторинг зі своєї території»,- Максим – прикордонник.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Журналіст Іра Пономаренко

Оператор Сергій Бутько

Ще статті по темі

Добавить комментарий

Back to top button