Війна (Відео)

Потрапив у ворожу засідку і вижив: історія чернігівського прикордонника Олександра Розсудовського (Відео)

«Мені зателефонували вранці, сказали, що тривога, і треба прибути до військової частини. Я ще не підозрював, що на нас напали, думав, просто тренування чи ще щось», — Олександр Розсудовський – прикордонник.

Улюблена робота, кар’єрне зростання, мрії про щасливе майбутнє – все це в одну мить змінила війна. Олександр Розсудовський – уродженець із Чернігівщини, за фахом – вчитель технологій і креслення, однак вибрав шлях військового.

«Я з самого дитинства ще мріяв бути військовослужбовцем, однак так сталося, що в 2019 році я закінчив навчання в університеті та вступив на військову службу за контрактом, до лав прикордонної служби. Багато друзів тут моїх служать і вони завжди казали: «Приходь до нас служити», а я і подумав «Чого б і ні?», — Олександр Розсудовський – прикордонник.

Після початку повномасштабного вторгнення Олександр Розсудовський без зволікань узявся за виконання своїх обов’язків. Проте які саме виклики виявилися для нього найважчими?

«Виклики стояли, щоб ми не дали пройти ворогу до міста Чернігів, відбивали їхні напади, а саме найважче було, напевно, що погода, коли були морози, то було дуже тяжко», — Олександр Розсудовський – прикордонник.

28 березня 2022 року Олександр разом із побратимами вирушив на завдання, проте до визначеної точки вони так і не прибули через ворожу засідку, внаслідок чого Олександр отримав тяжке поранення.

«Нам поставили завдання висунутись на позиції і там тримати оборону, а під час виїзду на нас напали. Осколкове поранення обох ніг і потім коли до мене підійшов ворог добивати, то було наскрізне поранення правої руки і бронежилетом побило груди. Обличчя я повністю не бачив, тільки очі, бо обличчя було закрите бафом. Змоги не було передати по рації, але це було недалеко від наших блокпостів і там уже наші військовослужбовці почули, що на нас напали, і потім вони вже висунились до нас», — Олександр Розсудовський – прикордонник.

Після отримання поранення прикордонник пройшов три місяці реабілітації. Які зміни відбулися в житті чоловіка після цього?

«Реабілітація проходила вдомавже все, коли з лікарні виписали. А потім нас у 2023 році відвезли до Єгипту на реабілітацію. Почав цінувати кожен день, бо ніхто не знає, коли закінчиться життя, та ніколи нічого не відкладаю на завтра, якщо це можна зробити сьогодні. Найбільша цінність – це моя наречена і сім’я, яка мене завжди підтримувала», — Олександр Розсудовський – прикордонник.

Також після нашої Перемоги Олександр планує одружитися та подорожувати країною. Але що потрібно зробити всім українцям, щоб наблизити цей важливий момент Перемоги для країни?

«Об’єднатись, щоб усі були заодно та йшли воювати, а не так, що одні ховаються, другі ще щось там роблять», — Олександр Розсудовський – прикордонник.

Журналіст: Іра Пономаренко

Оператор: Сергій Бутько

Ще статті по темі

Back to top button