Війна (Відео)

Ракетний удар по Чернігову: деталі трагедії і свідчення очевидців (Відео)

17 квітня 2024 року орієнтовно о 9-й годині ранку в Чернігові пролунали вибухи – росіяни вдарили ракетами по цивільній інфраструктурі міста.

«Ворог завдав трьох ракетних ударів по майже центру міста. Є загиблі цивільні, є багато поранених і зараз працюють рятувальники, також працюють наші медики – надають усю необхідну допомогу», — В’ячеслав Чаус – начальник Чернігівської обласної військової адміністрації.

«Це відбулось о 9-й годині, два вибухи підряд ми відчули і запах диму дійшов, тому що вікна повилітали», — Станіслав Поліщук – житель Чернігова.

«Я на Доценка живу, почув сирену. Потім хвилини через три – вибухи. Чути було гучно, аж будинок трішки здригнувся», — Сергій Хількевич – житель Чернігова.

«Ми тоді вже були на навчанні, тільки почули від студентів, які були в гуртожитку на той час. Коли вийшли з підвалів, дізналися, що в нас повилітали вікна та двері», — Анастасія Єфименко – жителька Чернігова.

За словами начальника Чернігівської міської військової адміністрації Дмитра Брижинського, за попередньою інформацією, росіяни вдарили по місту крилатими ракетами «Іскандер». Наразі відомо, що внаслідок ракетного удару по Чернігову пошкоджено 24 будинки.

«Наш комплекс «Придеснянський» дуже постраждав. Майже кожна третя квартира: чи вікно розбите, чи балконна рама. Я не чув, що хтось загинув у нашому «Придеснянському» комплексі, але ті руйнування дуже суттєві, дуже небезпечні», — Станіслав Поліщук – житель Чернігова.

За інформацією поліції Чернігівської області, пункти прийому заяв потерпілих діють у будівлі Чернігівського райуправління поліції та в розгорнутому наметі поліції, що встановлений у парку за будівлею університету «Чернігівська політехніка». Також у Чернігові організовані пункти видачі їжі, розгорнуті місця для відселення постраждалих людей.

«Станом на зараз у нас розгорнений штаб із ліквідації, розгорнуті пункти незламності, здійснений поквартирний обхід, щоб з’ясувати, яка необхідна допомога для мешканців. Загалом усі екстрені служби міста діють злагоджено: міська рада, військова адміністрація. Долучені до рятувальної операції підрозділи ДФТВ, «Муніципальна варта» та волонтерські організації», — Дмитро Брижинський – начальник Чернігівської МВА.

Станом на 17-ту годину вечора 17 квітня 2024 року, за інформацією від Державної служби з надзвичайних ситуацій, відомо, що внаслідок ракетного удару по Чернігову загинули 17 людей, у тому числі дві людини померли в лікарні. Крім того, 60 людей постраждали, зокрема троє дітей.

Остаточна кількість жертв наразі встановлюється, пошуково-рятувальна операція триває.

«Війна триває, вона продовжується. Про це не можна забувати. Жодного дня», — Станіслав Поліщук – житель Чернігова.

18 квітня в Чернігові оголосили Днем жалоби за загиблими внаслідок ракетного удару рф 17 квітня 2024 року.

Журналіст: Таліна Тарасенко

Оператор: Сергій Бутько

Ще статті по темі

Добавить комментарий

Back to top button