Суспільство (відео)

У Михайло-Коцюбинському громада зустрілась із «живими книгами» (Відео)

Мешканці Михайло-Коцюбинської об’єднаної громади провели кілька годин у місцевій бібліотеці в компанії з «живими книгами». В ролі фоліантів виступали люди, спеціалісти в тій чи іншій галузі. Усіх присутніх об’єднав проект «Пульс», спрямований на зміцнення місцевого самоврядування.

«Одним із найголовніших завдань є донесення максимальної кількості інформації щодо децентралізаційної реформи до мешканців сіл, селищ і міст. Адже, попри те, що вже третій рік триває реформа, інформації ще мають недостатньо», — консультант із питань місцево-економічного розвитку Чернігівського регіонального відділення асоціації міст України Валерій Воробей.

«Це інформація, що знайомить з азами: хто є в громаді, за що відповідає, чим ця система буде відрізнятися від попередньої, які повноваження отримають ради», — керівник ГО «Центр взаємодії» Олена Костриця.

Формат тісного спілкування в невимушеній обстановці найбільш продуктивний, вважають організатори проекту. Адже він дає можливість отримати відповіді на багато різних питань.

«Кожен із нас – цілий всесвіт інформації, книга, яку бери і гортай. Ми різні, але нас об’єднує країна і час, в якому ми живемо. Сьогоднішня мета – нас згуртувати, познайомити. Це сімейний формат, коли можна поставити питання не лише інформативне, але й про особисте спитати», — письменниця, бібліотекар Олена Печорна.

«Ми – Павлівка, будинок культури. Ми ще не об’єднана громада. Ми приїхали послухати, подивитися, як працює громада», — художній керівник Павлівського будинку культури Тетяна Косенко.

Подібна зустріч у селищі проводиться вже втретє. Приміщення бібліотеки обрано не випадково. Адже організатори проекту переконані: книгосховища мають опановувати новий вид діяльності.

«Сучасна бібліотека, бібліотека ОТГ – це інформаційно-ресурсний центр громади, де кожна людина може отримати незалежну, неупереджену інформацію», — керівник ГО «Центр взаємодії» Олена Костриця.

«Бібліотекар може бути помічником сільській раді в інформуванні місцевого населення про заходи, які проводяться, послуги, які надаються», — директор чернігівської районної ЦБС Оксана Колесник.

Виділеної години на спілкування виявилось замало. Утім, попереду на громаду очікує ще одна подібна зустріч у рамках проекту.

Журналіст Аліна Клименко

Оператор Сергій Бутько

Ще статті по темі

Back to top button