Суспільство (відео)

У козацьких традиціях: школярів Чернігівщини долучають до всеукраїнської гри (Відео)

Гра «Сокіл», яку ще називають «Джура», – це всеукраїнська дитячо-юнацька військово-патріотична гра. Вже 11 років її активно впроваджують на Чернігівщині. Про це розповіли в чернігівському Центрі національно-патріотичного виховання, туризму та краєзнавства учнівської молоді.

«Це і виховання юних громадян у дусі патріотизму, любові до нашої країни. Це проводяться змагання зі стрільби, змагання зі строю та маршової пісні, це й інтелектуальна гра «Відун». Проводиться «Джура» для дітей усіх вікових груп. Молодша група – це діти від 6 до 10 років, середня – з 11 до 14, старші – це від 15 до 17 років»,- Олена Дорошенко, методист КПНЗ «Центр національно-патріотичного виховання, туризму та краєзнавства учнівської молоді».

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У школах і садочках Чернігова зросте вартість харчування

Гра починається у вересні-жовтні. Школярів приймають у козачата. Закінчується вона літнім таборуванням у наметах.

«До проведення підсумкових наметових таборувань ми залучаємо громадські організації. Це і обласний стрілецький клуб, «Родина воїна», учасників АТО/ООС. Також велику допомогу у проведенні гри надає допомогу наш обласний військовий комісаріат. А ще інші громадські та негромадські організації»,- Олена Дорошенко, методист КПНЗ «Центр національно-патріотичного виховання, туризму та краєзнавства учнівської молоді».

Два попередні роки традиційному проведенню «Джури» завадив карантин. Низку заходів довелося перевести в онлайн. Зокрема, діти знімали відеоролики, писали історію свого рою в «Книзі звитяг», вправлялися у знаннях із медицини та робили багато іншого.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Журналіст Ольга Лазун

Оператор Дмитро Дриганов

Ще статті по темі

Back to top button