Суспільство (відео)

Журналістка ЧЕLine презентувала фільм про чернігівських героїв Майдану (Відео)

Історія болю і страждань, історія перемог і жаги свободи. Чернігівський історичний музей із нагоди чергової річниці трагічних боїв на Майдані вирішив укотре сколихнути в нашій пам’яті події, яких забувати не можна.

«Слово «Майдан» у словниках світу означатиме не тільки якусь ділянку. Насамперед це буде явище, що символізуватиме поклик українців боротися за свої права», — Сергій Лаєвський, керівник Чернігівського історичного музею ім. В. Тарновського.

Цікавинкою заходу став фільм «Вогонь Майдану», авторкою якого є журналістка нашого інтернет-ресурсу Яна Титенок. Її робота дала можливість увіковічнити чернігівських героїв і відчути біль втрати людського життя, відданого заради інших.

«Це все я пережила, коли ми знімали фільм. Скажу чесно, плакала наша знімальна група. Ми пережили дуже великі емоції і всі вони – в цьому фільмі», — Яна Титенок, журналістка ЧЕline, авторка фільму.

«Сьогодні виникла ідея показати фільм «Вогонь Майдану» – про трьох Героїв Небесної Сотні родом із Чернігівщини. Крім цього, хотілося, щоб люди, які прийшли на цей захід, поспілкувалися з журналістами, котрі знімали цей фільм», — Олександр Бондар, старший науковий співробітник Чернігівського історичного музею ім. В. Тарновського.

Після перегляду присутні дали свою оцінку роботі знімальної групи, яка намагалась найповніше передати емоції тих подій, емоції людських трагедій.

— Наскільки тут проникнута тематика війни, перших подій, вона дуже вражає.

— Мені фільм дуже сподобався. Дуже дякую журналістам, які знімали.

— Мені сподобався фільм. Я співпереживала з матерями чоловіків, які загинули.

— Я дуже вражена цим фільмом. Підібраний цікавий матеріал, він мене дуже розчулив.

Сьогодні ж найбільш кричущими і болючими після подій на Майдані залишаються запитання, на які українське суспільство так і не отримало повної відповіді.

«Чотири роки минуло, але на сьогодні є багато запитань без відповідей. Хто вбивав українців на Майдані? Хто має понести покарання? Оскільки це злочин, який ніколи не матиме часу давності», — Сергій Лаєвський, керівник Чернігівського історичного музею ім. В. Тарновського.

Фільм «Вогонь Майдану» виконує своє головне завдання – пам’ятати. Пам’ятати про Майдан, пам’ятати про Василя Прохорського, Андрія Мовчана, Віктора Орленка, уродженців Чернігівщини, які поклали своє життя на Майдані задля іншого, кращого, майбутнього нашої держави.

Журналіст Олег Дешура

Оператор Дмитро Дриганов

Ще статті по темі

Один коментар

  1. Все добре. Одне питання: чому на засавці фільму прапор догори ногами?

Back to top button